PolicyWatch

Fem mio. danske coronavacciner kan snart gå til spilde - nu kritiseres statsstøtte til udvikling af endnu en vaccine

Trods en global overflod af vacciner mod covid-19 støtter Danmark udviklingen af Bavarian Nordics vaccinekandidat med op mod 800 mio. kr. for netop at sikre forsyningssikkerheden. Det møder kritik fra en række vaccineeksperter, der kalder statsstøtten spild af penge og dårligt købmandsskab.

Regeringen har forpligtet sig til at kaste op mod 800 mio. kr. efter udviklingen af Bavarian Nordics kandidat mod covid-19 for at sikre Danmarks forsyningssikkerhed. Det kalder flere professorer spild af penge. | Foto: Thomas Borberg

I Sidste måned kasserede Statens Serum Institut over en million coronavacciner, som var blevet for gamle, og i løbet af den forestående sommerferie rammer omkring fem af de otte millioner doser, som SSI har på lager, sin udløbsdato.

Men selvom Danmark åbenlyst har svært ved at nå at bruge de mange indkøbte vacciner, inden de skal skrottes, er det netop med henvisning til forsyningssikkerheden, at staten har forpligtet sig til at støtte udviklingen af endnu en coronavaccine gennem Bavarian Nordic med op til 800 mio. kr. Det skriver Sundhedsministeriet i en mail til MedWatch.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier