Trafikselskaber vil have flere penge: Ellers forsvinder hver tiende bus

Uden et større beløb end de aftalte 200 mio. kr. i ny kommuneaftale vil hver tiende bus - enten i form af afgange eller hele ruter - være væk om et år, advarer formand for Trafikselskaberne.
Foto: Tobias Nicolai/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix
Foto: Tobias Nicolai/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Et beløb på 200 mio. kr. er langt fra nok til at coronakompensere de regionale trafikselskaber, som en ny aftale mellem regeringen og Kommunernes Landsforening (KL) ellers har afsat.

Det siger Steen Vindum (V), formand for Trafikselskaberne i Danmark, til Mobilitytech.

”Med de 200 mio. kr. i kompensation, som der er stillet i udsigt nu og her, vil det være nødvendigt at lukke nogle ruter og skære i antallet af afgange, hvis ikke ejerne er villige til selv at dække merudgifterne. Det tror jeg under alle omstændigheder, at nogle selskaber bliver nødt til, simpelthen fordi man lynhurtigt løber ind i likviditetsproblemer, ikke mindst på grund af brændstofprisen, som stiger,” siger han og forudser, at hver tiende bus vil være væk om et år uden flere penge.

Ifølge formanden, som selv har haft lommeregneren fremme, har de regionale trafikselskaber behov for et beløb på 475 mio. kr. for at dække meromkostningerne i forbindelse med både corona og de stigende brændstofpriser.

Ny kommuneaftale finder penge til at coronakompensere trafikselskaber

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også