Jakob Ellemann rejser hjem fra Folkemøde til alvorligt kræftsyg far

Uffe Ellemann-Jensen (V) har i længere tid været syg af kræft. Han er mandag blevet indlagt på Rigshospitalet.
Uffe Ellemann-Jensen er alvorligt syg og indlagt på Rigshospitalet. | Foto: Tilde Døssing Tornbjerg
Uffe Ellemann-Jensen er alvorligt syg og indlagt på Rigshospitalet. | Foto: Tilde Døssing Tornbjerg

Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, og folketingsmedlem Karen Ellemann (V) rejser torsdag hjem fra Folkemødet på Bornholm.

Årsagen er, at deres far, Uffe Ellemann-Jensen (V), der er tidligere udenrigsminister og tidligere formand for Venstre, er alvorligt syg og har fået det værre over de seneste timer. Det skriver Jakob Ellemann-Jensen torsdag kort før middag på Facebook.

”I mandags blev vores far indlagt på Rigshospitalet. Han er alvorligt syg med kræft, som han har været plaget af i en årrække. Det er desværre blevet værre over de seneste timer,” skriver V-formanden.

”Derfor er vi begge på vej tilbage fra Folkemødet på Bornholm for at være hos ham sammen med familien. De næste dage bliver afgørende, og derfor vil vi prioritere at være hos ham,” skriver de i et fælles opslag.

80-årige Uffe Ellemann-Jensen har gennem længere tid været syg af kræft. Ifølge Se og Hør blev han i 2011 opereret for kræft. Siden er kræftsygdommen brudt ud igen.

”Jeg ved, at mine dage er talte, og at tiden er ved at løbe ud. Jeg kan ikke bede om mere. Jeg har intet til gode,” sagde Uffe Ellemann-Jensen til Berlingske i marts i år.

Ikke desto mindre var den mangeårige udenrigsminister en aktiv stemme i debatten op til folkeafstemningen om EU-forsvarsforbeholdet, der blev afholdt 1. juni. Her talte han kraftigt for at stemme ja til at afskaffe forbeholdet.

Uffe Ellemann-Jensen var udenrigsminister, da danskerne i 1992 stemte nej til Maastricht-traktaten. Derfor var det også ham, der i forhandlinger måtte overtale de andre medlemslande til, at Danmark kunne få lov at få de fire EU-forbehold, selv om det ikke var med hans gode vilje.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også