PolicyWatch

Kommende lov skal gøre det muligt for banker at dele oplysninger om mistænkelige overførsler

Senere på måneden sendes et lovforslag i høring, som skal give bankerne lov til at dele nogle oplysninger om mistænkelige kunders pengeoverførsler for dermed at forhindre økonomisk kriminalitet.

Foto: Colourbox

Et længe ventet lovforslag kan til efteråret blive til virkelighed. Sker det, kan bankerne i kampen mod økonomisk kriminalitet i fremtiden med loven i hånden udveksle informationer om mistænkelige kunder med hinanden, skriver Finans.

I Finans Danmark er juridisk direktør Kjeld Gosvig-Jensen tilfreds med udsigten til, at bankerne kan få lov til at udveksle informationer, når det handler om transaktioner, men han så gerne, at lovforslaget går skridtet videre og gør det muligt at lade bankerne advare hinanden om mistænkelige kunder.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Regeringen forbyder rutineflaring fra næste sommer

Det bliver ulovligt at brænde overskudsgas af i Nordsøen, medmindre det er strengt nødvendigt af hensyn til medarbejdernes sikkerhed. Det har regeringen netop besluttet på baggrund af en række afsløringer fra EnergiWatch.

Vestager forventer techlov træder i kraft inden for et år

Europa-Parlamentet arbejder på højtryk for at få stemt de to kommende techlovpakker igennem inden sommer, så de sidste skridt kan tages i efteråret. Allerede næste forår forventes store dele af de to lovpakker at træde i kraft, melder EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager og EU-parlamentariker Christel Schaldemose.

Formand for minkavlere: Horribel læsning om et totalt kollaps

Formand for Danske Minkavlere Tage Pedersen er chokeret over den læsning, han indtil videre har nået i Minkkommissionens beretning. Han opfordrer Folketinget ”til at sikre, at ingen andre danskere skal udsættes for den behandling, vi er blevet udsat for”.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier