PolicyWatch

Danmark bevæger sig længere væk fra at nå klimamål i 2025, lyder melding fra Klimaråd

Energistyrelsens klimastatus og -fremskrivning 2022 forudser større udledninger i 2025 end i den forrige fremskrivning, selvom der er vedtaget tiltag, der skal hjælpe os i mål. EU-pålagt 2030-mål er også i fare, lyder vurderingen.

Foto: Joachim Adrian

Afstanden til klimamålet i 2030 er kommet endnu længere væk.

Sådan lyder en kommentar fra Klimarådet på dette års Klimastatus og -fremskrivning 2022, der viser, at den opgjorte udledning i 2025 vil være højere, end den ville være i sidste års fremskrivning - på trods af vedtagne virkemidler, der netop skulle sikre udledningsreduktioner. Det skaber usikkerhed, lyder en af kommentarerne fra Klimarådet.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Regeringen forbyder rutineflaring fra næste sommer

Det bliver ulovligt at brænde overskudsgas af i Nordsøen, medmindre det er strengt nødvendigt af hensyn til medarbejdernes sikkerhed. Det har regeringen netop besluttet på baggrund af en række afsløringer fra EnergiWatch.

Vestager forventer techlov træder i kraft inden for et år

Europa-Parlamentet arbejder på højtryk for at få stemt de to kommende techlovpakker igennem inden sommer, så de sidste skridt kan tages i efteråret. Allerede næste forår forventes store dele af de to lovpakker at træde i kraft, melder EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager og EU-parlamentariker Christel Schaldemose.

Formand for minkavlere: Horribel læsning om et totalt kollaps

Formand for Danske Minkavlere Tage Pedersen er chokeret over den læsning, han indtil videre har nået i Minkkommissionens beretning. Han opfordrer Folketinget ”til at sikre, at ingen andre danskere skal udsættes for den behandling, vi er blevet udsat for”.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier