PolicyWatch

Danskere over 50 år får tilbudt fjerde stik mod corona

Alle danskere over 50 år får tilbudt fjerde vaccinestik mod coronavirus per 1. oktober, erfarer Ritzau. (opdateret)

Foto: Finn Frandsen

Alle danskere over 50 år får tilbudt fjerde vaccinestik mod coronavirus per 1. oktober. Det erfarer Ritzau samt en række andre medier onsdag morgen.

Beboere på plejehjem vil få tilbudt et nyt stik før 1. oktober.

Klokken 10 er der indkaldt til pressemøde i Statsministeriet om coronastrategien for de kommende måneder.

Strategien for coronahåndteringen kommer på et tidspunkt, hvor smitten med corona virus igen stiger i Danmark. Det skyldes blandt andet en undervariant til omikronvarianten, som er blevet dominerende i Danmark. Den hedder BA.5.

I forrige uge udgjorde undervarianten 32 procent af alle tilfældene i landet, mens varianten i sidste uge udgjorde 59 procent. Det oplyste sundhedsminister Magnus Heunicke (S) tirsdag på Twitter.

Det er ventet, at Heunicke side om side med statsminister Mette Frederiksen (S) samt sundhedsmyndighederne vil være til stede til pressemødet.

Statens Serum Instituts (SSI) direktør, Henrik Ullum, understreger over for TV 2, at der ikke er grund til bekymring lige nu.

”Varianten ser ikke ud at gøre os mere syge, og vaccinerne beskytter godt mod alvorlig sygdom og indlæggelse. Samtidig ser det ud til, at de, der tidligere har været smittet med omikron-varianten, har god beskyttelse mod smitte. Jeg håber ikke, at det kommer til at påvirke sommeren for meget,” siger Ullum til TV 2.

B.T. erfarer, at der ikke er fremlagt konkrete planer for, hvordan sundhedsvæsnet, som har været særdeles presset grundet corona, skal håndtere den kommende periode. Ifølge B.T. laver de enkelte regioner selv planer for deres beredskab.

Hverken Venstre eller Enhedslisten, som Ritzau har talt med tidligere onsdag, forventer, at der kommer restriktioner over sommeren.

”Det er min forventning, at sommeren bliver restriktionsfri,” sagde Enhedslistens sundhedsordfører, Peder Hvelplund, tidligere onsdag.

”Det er også min forventning med efteråret og vinteren, men det er selvfølgelig også afhængigt af, hvilken variant vi må blive ramt af,” sagde han.

Mere fra PolicyWatch

Regeringen forbyder rutineflaring fra næste sommer

Det bliver ulovligt at brænde overskudsgas af i Nordsøen, medmindre det er strengt nødvendigt af hensyn til medarbejdernes sikkerhed. Det har regeringen netop besluttet på baggrund af en række afsløringer fra EnergiWatch.

Vestager forventer techlov træder i kraft inden for et år

Europa-Parlamentet arbejder på højtryk for at få stemt de to kommende techlovpakker igennem inden sommer, så de sidste skridt kan tages i efteråret. Allerede næste forår forventes store dele af de to lovpakker at træde i kraft, melder EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager og EU-parlamentariker Christel Schaldemose.

Formand for minkavlere: Horribel læsning om et totalt kollaps

Formand for Danske Minkavlere Tage Pedersen er chokeret over den læsning, han indtil videre har nået i Minkkommissionens beretning. Han opfordrer Folketinget ”til at sikre, at ingen andre danskere skal udsættes for den behandling, vi er blevet udsat for”.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier