PolicyWatch

Støjberg bekræfter: Jeg starter partiet Danmarksdemokraterne

Inger Støjbergs nye parti er ikke et protestparti og vil indgå i forhandlinger og forlig, siger hun til avis. (Opdateret)

Inger Støjbergs nye parti hedder Danmarksdemokraterne.

Den rigsretsdømte tidligere Venstre-minister Inger Støjberg bekræfter til Skive Folkeblad, at hun starter et nyt parti, som hedder Danmarksdemokraterne.

”Det er mig, der har stiftet det nye parti, Danmarksdemokraterne,” siger hun til avisen.

Det er bare fem uger siden, at hun fik sin fodlænke af efter at have afsonet en dom på 60 dages ubetinget fængsel fra sit hjem i Hadsund. Det er i sagen om ulovlig adskillelse af asylpar.

Inger Støjbergs nye parti skal handle om meget mere end hård udlændingepolitik, hvilket ellers er det område hun i mange år har markeret sig på. I interviewet fremhæver hun, at partiet vil sætte fokus på Danmark uden for København.

Danmarksdemokraterne er ikke et protestparti, og hvis det kommer i Folketinget er planen at indgå i forhandlinger og forlig, lyder det fra Støjberg. Partinavnet ”Danmarksdemokraterne - Inger Støjberg” blev tirsdag godkendt af Valgnævnet, og hun kan nu gå i gang med at samle vælgererklæringer.

Det kræver i øjeblikket 20.182 vælgererklæringer at blive opstillingsberettiget til folketingsvalget, som skal afholdes senest 4. juni næste år.

Efter Inger Støjberg forlod Venstre, der stemte for en rigsretssag, har der været mange spekulationer om hendes fremtid. Kristian Thulesen Dahl sagde i sidste uge, at han ikke genopstiller ved næste valg for Dansk Folkeparti, som han har været formand for. Flere har spekuleret i, om han bliver en del af det nye parti.

Inger Støjberg vil fra torsdag klokken 13 stille sig til rådighed for pressen i nærheden af Hadsund.

DF-afhoppere sender vælgererklæringer til Støjberg

Der er vælgererklæringer på vej til Inger Støjbergs nye parti Danmarksdemokraterne fra flere tidligere DF’ere. Indtil videre står det i hvert fald klart, at både Liselott Blixt, Karina Adsbøll og Bent Bøgsted vil afgive en vælgererklæring til partiet.

Liselott Blixt afviser ikke, at hun kan finde på at stille op for partiet.

”Jeg skal lige tale med hende for at finde ud af, om vi kan se hinanden som partnere,” siger hun.

Bent Bøgsted siger, at han ”sagtens” kan se sig selv som medlem af Danmarksdemokraterne. Og den tidligere Dansk Folkeparti-profil Hans Kristian Skibby siger til B.T., at han er mere end interesseret i at være i Danmarksdemokraterne.

”Nu skal partiet lige dannes først, så jeg kan ikke sige, at jeg er nyt medlem. Men det er nok ikke helt forkert skudt ved siden af, hvis man siger, at jeg er meget interesseret,” siger han til B.T.

Det er planen, at de seks tidligere DF’ere, som alle er løsgængere, vil holde et et møde om, hvorvidt de ser sig selv som en del af det nye Støjberg-parti.

Rigsretten idømmer Inger Støjberg 60 dages fængsel

Mere fra PolicyWatch

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier