PolicyWatch

Hævet kørselsfradrag er blevet udvandet af fortsat stigende brændstofpriser

Selv om kørselsfradraget blev hævet med 9 pct. i foråret, er benzin steget så meget i pris, at fradraget nu er blevet udvandet for landets jobpendlere. Ifølge Business Danmark er pendlerne slået økonomisk tilbage til start.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Stigningen i kørselsfradraget, som blev indført i april, kan ikke hamle op med den galoperende benzinpris, skriver Finans.

Det rammer landets jobpendlere, lyder det fra Business Danmark.

”Danske jobpendlere er økonomisk slået tilbage til start og betaler dyrt for at køre på arbejde,” lyder kritikken fra Jens Neustrup Simonsen, landsformand i Business Danmark.

Kilometerfradraget blev i april øget med 9 pct., da man nu forventede en markant højere benzinpris på 15,77 kr. pr. liter i 2022 mod tidligere 12,78 kr. pr. liter.

Prisen er dog fortsat med at stige og toppede den 4. juni, hvor benzinprisen ramte en literpris på 19,59 kr., mens listeprisen i dag ifølge Drivkraft Danmark er 18,49 kr.


Mere fra PolicyWatch

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier