PolicyWatch

Radikales ledelse sender appel om tænkepause til bagland i minksag

Radikales folketingsgruppe vil insistere på at sætte sig ordentligt ind i Minkkomissionens beretning, før der bliver meldt en holdning ud, skriver næstformand i intern mail, Politiken har set.

Andreas Steenberg, næstformand for Radikale Venstres folketingsgruppe og medlem af granskningsudvalget i Folketinget. | Foto: Anthon Unger

Torsdag afleverer Minkkommissionen sin længe ventede beretning.

Hos regeringens støtteparti Radikale opfordrer partiledelsen forud for offentliggørelsen sit bagland til at få tid til at læse beretningen, før der bliver meldt noget ud.

Det skriver Politiken, der har fået indsigt i en intern mail. Den er sent tirsdag aften sendt til de radikale tillidsfolk af næstformand for Radikale Venstres folketingsgruppe og medlem af granskningsudvalget i Folketinget Andreas Steenberg.

”Vi er klar over, at der i pressen vil være en forventning om, at særligt vi i Radikale Venstres folketingsgruppe hurtigt meddeler vores syn på kommissionens konklusioner vedrørende regeringen. Vi vil dog insistere på, at vi får lov til at sætte os ordentligt ind i materialet, før jeg som partiets medlem af granskningsudvalget meddeler folketingsgruppens holdning,” står der i mailen.

Statsministeren sagde tirsdag i et interview med Berlingske, at hun forventer hård kritik af Kommissionen.

”Når noget er kritisabelt, og når der er begået fejl, som at der ikke var lovhjemmel, forventer jeg selvfølgelig kritik fra kommissionen, og jeg forventer også en voldsom kritik.”

Mette Frederiksen forventer voldsom kritik fra Minkkommissionen

Minkavleres sagsanlæg mod staten trækker ud

Kammeradvokaten hyret til statslig minkopgave uden konkurrence

Enhedslisten kritiserer kompensation til minkavlere

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier