Regeringen har givet Christiania et tilbud som er svært at afvise

Flere almene, billige boliger og en mere blandet beboersammensætning. Det kan blive den nye virkelighed for fristaden i København, hvis christianitterne accepterer et unikt tilbud, som regeringen har givet fonden bag.
Foto: Jonathan Bjerg Møller
Foto: Jonathan Bjerg Møller

Bag voldene på de gamle kaserneområder på Christianshavn skal der opføres 15.000 kvm almene boliger, hvis fristaden Christiania accepterer det tilbud, som regeringen har tilbudt, skriver Berlingske.

Tilbuddet lyder på, at Christiania låner 67 mio. kr. garanteret af staten, som fristaden kan bruge til at frikøbe området fra staten. Derudover får Christiania mulighed for yderligere lån, så der kan opføres nye almene boliger.

Hvorvidt christianitterne accepterer tilbuddet er ifølge Berlingske usikkert, men den aldrende befolkning på 900 personer sammenholdt med nedslidte boliger vidner om, at området kan bruge flere moderne boliger.

Prisen på 67 mio. kr. karakteriserer ejendomsmægler Lone Bøegh Henriksen, der driver 11 Home-mæglere i Storkøbenhavn, som et særdeles godt tilbud:

”Det er et af de mest attraktive områder i hele København, og hvis du skal købe et byhus med den lokation, koster det fra ti til 30 millioner kroner. Set i det lys er prisen meget fordelagtig,” udtaler hun til Berlingske.

Christianias organ Fællesrådet har fået en frist indtil onsdag til at svare på tilbuddet fra regeringen.

Aftale på plads om flere billige boliger i store byer

Christianitter afventer konkret forslag om almene boliger

Regeringen vil bygge almene boliger på Christiania

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også