PolicyWatch

Minister vil stramme kursen over for hollandske fiskere

Politianmeldelse og højere bødestraf er de våben, som fiskeriminister Rasmus Prehn vil bruge over for hollandske trawlfiskere, der fisker ulovligt i dansk farvand.

Rasmus Prehn er ved at miste tålmodigheden med hollandske fiskere, som fisker ulovligt i Danmark. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Fiskeriminister Rasmus Prehn (S) vil nu slå hårdere ned på de hollandske fiskere, som gang på gang fisker ulovligt i dansk farvand. Konsekvensen kan fremover bliver politianmeldelse og bødestraf på 400.000 kr., lyder det i en pressemeddelelse fra Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Ifølge en pressemeddelelse har Fiskerikontrollen alene i 2022 konstateret 24 overtrædelser fra de hollandske fiskere bomtrawlere, der enten handler om, at de slukker deres fartøjers AIS-signal (oplyser, hvor fartøjet befinder sig, og hvor hurtigt det sejler.), benytter ulovligt udstyr eller fisker i forbudsområder.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier