Støjbergs parti præsenterer flere DF-afhoppere

På rekordtid er Danmarksdemokraterne med syv folketingsmedlemmer blevet større end Dansk Folkeparti.
Søren Espersen er blandt de nye folketingsmedlemmer af Danmarksdemokraterne, som kommer fra DF. | Foto: Jens Dresling
Søren Espersen er blandt de nye folketingsmedlemmer af Danmarksdemokraterne, som kommer fra DF. | Foto: Jens Dresling
af ritzau

Danmarksdemokraterne kan melde om seks nye folketingsmedlemmer, som indtil for nylig har været medlem af Dansk Folkeparti.

Blandt de nye er DF-afhopperne Søren Espersen, Jens Henrik Thulesen Dahl og Hans Kristian Skibby som kandidater. Også Karina Adsbøl, Lise Bech og Dennis Flydtkjær præsenteres. Dermed er partiet med syv folketingsmedlemmer større end Dansk Folkeparti, der har fem medlemmer.

I forvejen er Dansk Folkepartis mangeårige retsordfører Peter Skaarup blevet en del af Danmarksdemokraterne, der på rekordtid indsamlede nok vælgererklæringer til at blive opstillet.

Dermed har partiet nu syv medlemmer af Folketinget. Foruden en række tidligere profiler fra Dansk Folkeparti er der også tidligere Venstre-folk.

Danmarksdemokraterne fik indsamlet de 20.182 vælgererklæringer, som et parti skal have for at blive opstillingsberettiget, på rekordtid.

8. juli blev vælgerklæringerne officielt godkendt. Det stod klart, at den tidligere udlændinge- og integrationsministers parti ville komme på stemmesedlen til næste valg.

Støjberg har tidligere repræsenteret Venstre, men forlod partiet, som med et flertal kendte hende uværdig til at sidde i Folketinget, fordi hun blev idømt to måneders fængsel af Rigsretten.

Blå partier er ikke klar til at vælge mellem Ellemann og Pape

Skaarup skifter kurs: Vil ikke længere have Danmark ud af EU

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også