Nyt partnerskab skal fremme robotproduktionen på Fyn

Fyn skal være hjemsted for fremtidens robotter og droner, og derfor har regeringen afsat 1 mia. kr. til at kunne fremme produktionen i fremtiden.
Fyn skal udvikle fremtidens robotter. Derfor har regeringen afsat en milliard kroner til et projekt i samarbejde med lokale og nationale aktørere, lyder det fra erhvervsminister Simon Kollerup. | Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Fyn skal udvikle fremtidens robotter. Derfor har regeringen afsat en milliard kroner til et projekt i samarbejde med lokale og nationale aktørere, lyder det fra erhvervsminister Simon Kollerup. | Foto: Rasmus Flindt Pedersen
af NIKOLAJ HARDING

Et nyt partnerskab mellem regeringen og en række lokale og nationale aktører skal gøre Fyn til fyrtårn inden for udviklingen af robotter og droner.

Det oplyser Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse, hvor man oplyser, at regeringen har afsat 1 mia. kr. til projektet.

I forbindelse med partnerskabet vil man på Odense Havn etablere et nyt large structure production-center. Det bliver det første center i verden, der skal bane vejen for udviklingen af nye robotløsninger, som kan automatisere produktion af større konstruktioner, herunder vindmøller, skibe og bygninger.

”Fyn er allerede et internationalt anerkendt kraftcenter for udviklingen af robotter og droner. Derfor har øen alle muligheder for at blive hjemsted for udviklingen af morgendagens robotter, men det kræver, at vi fortsætter med at være på forkant med fremtidens teknologier og innovation,” siger erhvervsminister Simon Kollerup (S) i meddelelsen.

Dronemiljø skal også udvikles

Der vil derudover blive investeret i ny test- og udviklingsinfrastruktur i H. C. Andersen Lufthavn, så det fynske dronemiljø kan udvikle potentialet som epicenter for nye innovative droneteknologier.

”For et år siden offentliggjorde regeringen vores strategi for dansk forsvarsindustri. Heri tydeliggør vi, at dansk forsvarsteknologisk- og industriel udvikling er afgørende for vores nationale sikkerhed. Fyn har et meget stærkt og innovativt miljø inden for teknologier som Forsvaret følger med stor interesse, herunder droneteknologi, automatisering og robotter,” siger forsvarsminister Morten Bødskov (S) i meddelelsen.

Ny fællesoffentlig digitaliseringsstrategi er på plads

Her er regeringens digitaliseringsstrategi

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også