Lovgivning står i vejen for Netcompanys inddrivelsessytem

Inddrivelsessystemet PRSM, der er udviklet af Netcompany, kan på grund af komplekse regler slet ikke inddrive gæld for SKAT efter hensigten.
Foto: Jakob Skouboe Brandenhoff
Foto: Jakob Skouboe Brandenhoff

Danskerne skylder staten flere og flere penge, men der er enorme bespænd i inddrivelsen af de omkring 152 mia. kr. som danskerne skylder, skriver Finans.

Et af de benspænd er, at lovgivning står i vejen for, at systemet PRSM, som Netcompany har udviklet, kan foretage såkaldt parallelle inddrivelsesskridt, hvor systemet inddriver via lønindeholdelse, udlæg eller modregning i overskydende skat på samme tid, selvom systemet understøtter den komplekse procedure.

Det bekymrer skatteordfører for Venstre, Louise Schack Elholm, der vil tage sagen op med skatteminister Jeppe Bruus (S), efter at Rigsrevisionen også er kommet med en kritik af problematikken.

”Rigsrevisionen konstaterer, at PSRM hverken nu eller på sigt hensigtsmæssigt kan understøtte inddrivelse af gæld i det omfang, som den nuværende lovgivning giver mulighed for,” har Rigsrevisionen udtalt.

It-projekter går galt når de bliver politiske

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

EU-Kommissionen har fredag officielt kategoriseret Temu som en "meget stor online platform", der dermed skal leve op til en række strammere regler. | Foto: Johanna Geron/Reuters/Ritzau Scanpix

Temu kommer under skrappere EU-regler

For abonnenter