S holder fast i at Ørsted skal forblive på statslige hænder

På trods af både Venstres og energianalytikeres udsagn om det modsatte, holder Socialdemokratiet fast i Ørsted som kritisk infrastruktur.
Peter Hummelgaard (S), beskæftigelsesminister. | Foto: Jens Dresling
Peter Hummelgaard (S), beskæftigelsesminister. | Foto: Jens Dresling
AF MARKETWIRE

Socialdemokratiet og Peter Hummelgaard, beskæftigelsesminister, fastslår, at Ørsted er kritisk infrastruktur. Det skriver Berlingske Business.

Venstre har under valgkampen foreslået, at staten sælger sin ejerandel fra med argumentet om, at det ikke længere er kritisk infrastruktur, når størstedelen af selskabets aktiviteter foregår i udlandet.

I Berlingske har Hans Henrik Lindboe, energianalytiker, tidligere kaldt det noget vrøvl, at kalde Ørsted for kritisk infrastruktur.

”Jeg mener, at ejerskabet over den energiproduktion, som finder sted, og som Danmark er afhængig af, er kritisk set i lyset af de geopolitiske forhold,” siger Peter Hummelgaard til avisen

Han henviser også til Brian Vad Mathiesen, professor i energiplanlægning ved Aalborg Universitet, som tidligere har udtalt i Berlingske, at det væsentlige ligger i at Ørsted ejer en væsentlig del af vores elproduktion.

Derfor er det vigtigt, ejerskabet ikke ender på de forkerte hænder, da det kan udnyttes over for staten.

Staten ejer 50,1 pct. af aktierne i energiselskabet, og Mette Frederiksen har under valgkampen selv afvist et eventuelt salg, med begrundelsen om at energipolitik har ændret sig, efter Rusland invaderede Ukraine.

Venstre vil sælge dele af statens andel i Ørsted

Rød blok udråber Venstres idé som uklog og nærmest vanvittig

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

EU-Kommissionen har fredag officielt kategoriseret Temu som en "meget stor online platform", der dermed skal leve op til en række strammere regler. | Foto: Johanna Geron/Reuters/Ritzau Scanpix

Temu kommer under skrappere EU-regler

For abonnenter