Borgerlige partier er klar til at svinge sparekniven over DR igen

Er der blåt flertal efter folketingsvalget 1. november, er flere af partierne til højre for midten klar til at gennemføre nye nedskæringer af DR’s budget og privatisere dele af public service-stationen.
Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Hvordan mandaterne fordeler sig 1. november kan få stor betydning for DR’s rammer og virke de kommende år, for flere af de borgerlige partier ser gerne, at der bliver gennemført besparelser af public service-stationens budget. Det skriver Politiken.

Står det til de Konservative, bør DR slankes med de 250 mio. kr., som blev vedtaget som en del af de omfattende DR-besparelser i 2018 af VLAK-regeringen, men blev slettet med regeringsskiftet i 2019, fortæller medieordfører Birgitte Bergmann.

Hun får opbakning af Venstres medieordfører, Jan E. Jørgensen, der også mener, det er nødvendigt med en større diskussion af, hvad public service er, fordi partiet bl.a. ikke mener, at DR bør prioritere sine ressourcer på at lave indhold til eksempelvis Youtube, ligesom han ønsker, at ungekanalen P3 sammen med musikkanalerne P6 og P8 sendes i udbud

Både Liberal Alliance og Nye Borgerlige ønsker at sælge DR helt til en privat virksomhed, så stationen kan konkurrere på markedsvilkår, skriver Politiken.

Udmeldingerne står i kontrast til, at regeringen i foråret vedtog en medieaftale, der tilfører ekstra midler til DR.

Venstre og Konservative ser forskelligt på DR-budget op til valgkamp

S-forslag om ekstra millioner til DR er ”en våd klud i ansigtet” på borgerlige partier

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

EU-Kommissionen har fredag officielt kategoriseret Temu som en "meget stor online platform", der dermed skal leve op til en række strammere regler. | Foto: Johanna Geron/Reuters/Ritzau Scanpix

Temu kommer under skrappere EU-regler

For abonnenter