Bramsen forventer møde om befordringspligt efter valget

Fredag fremlagde Postnord et regnskab med underskud efter to år med overskud, og nu er debatten om befordringspligten blusset op igen. Transportministeren forventer et møde om sagen efter valget.

Transportminister Trine Bramsen forventer, at folketingets partier afholder et møde om Postnords befordringspligt på bagkant af folketingsvalget, udtaler hun til Finans.

”Der var indkaldt til møde med partierne, da valget blev udskrevet. Det møde forventes afholdt efter valget, hvor sagen vil blive drøftet,” udtaler transportminister Trine Bramsen i en skriftlig udtalelse til Finans.

Efter flere år med underskud i Postnord blev det i 2019 besluttet at yde et tilskud fra statskassen til Postnord i årene 2020-2022, mens der skulle indkaldes til politiske drøftelser om fremtidens postomdeling.

Transportministeriet holder de præcise beløbsstørrelser på tilskuddene fortrolige, men Postnord oplyser, at beløbene var omkring 224 mio. kr. i 2020 og 184 mio. kr. i 2021, mens betalingen for 2022 løber op i 133 mio. kr.

Dansk forretning trækker ned hos Postnord

Dansk Postnord-chef melder om mange udfordringer efter nyt underskud

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

EU-Kommissionen har fredag officielt kategoriseret Temu som en "meget stor online platform", der dermed skal leve op til en række strammere regler. | Foto: Johanna Geron/Reuters/Ritzau Scanpix

Temu kommer under skrappere EU-regler

For abonnenter