ECB-medlem: Renteløft skal ske gradvist med økonomiske risici for øje

ECB skal hæve renten gradvist og have fokus på de økononiske risici, siger medlem.
Foto: DANIEL ROLAND/AFP / AFP
Foto: DANIEL ROLAND/AFP / AFP

Det er vigtigt, at Den Europæiske Centralbanks (ECB) kommende renteløft sker gradvist og med økonomiske risici in mente.

Det siger Ignazio Visco, som er medlem af rådet i centralbanken og chef for Bank of Italy, ifølge Bloomberg News.

”Faren går på, at økonomien kan vise sig at være værre end ventet, så man skal ikke undervurdere, at det kan være risikabelt at tage store skridt i forhold til at normalisere styringsrenten,” sagde han mandag.

Den italienske bankchef mener desuden, at der endnu ikke er nogle tydelige tegn på ændringer af langtidsforventningerne til renten.

Kommentaren fra Ignazio Visco kommer, samme dag som der er offentliggjort foreløbige tal for inflationen i eurozonen. Inflationen i euroområdet er steget til 10,7 pct. i oktober måned, viser en måling fra Eurostat mandag. Det overgår analytikernes estimat indsamlet af Bloomberg på 10,3 pct.

Senest løftede ECB renten med 75 basispoint. Et spinkelt flertal venter ifølge Bloomberg News et tilsvarende løft, når centralbanken holder rentemøde i december.

Den seneste renteforhøjelse har bragt nye udmeldinger med sig om, at renten skal hæves yderligere til de næste par møder. Det betyder, at det vil blive dyrere at låne.

Et andet medlem af ECB, hollandske Klaas Knot, mener, at renten skal hæves yderligere med 50-75 basispoint til næste møde i december måned.

Nationalbanken bryder med ECB – hæver renten mindre

ECB fordobler renten til højeste niveau siden finanskrisen

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

EU-Kommissionen har fredag officielt kategoriseret Temu som en "meget stor online platform", der dermed skal leve op til en række strammere regler. | Foto: Johanna Geron/Reuters/Ritzau Scanpix

Temu kommer under skrappere EU-regler

For abonnenter