PolicyWatch

Jarlov: Uklar klimaprofil medvirkede til blå bloks valgnederlag

De Konservatives finansordfører, Rasmus Jarlov, vil have de borgerlige partier til at tage den grønne omstilling mere seriøst.

Rasmus Jarlov mener, de borgerlige partier skal tage klimaområdet seriøst. | Foto: Emil Helms

En for uklar profil på klimaområdet var medvirkende til, at det ikke lykkedes for blå blok at vinde regeringsmagten ved folketingsvalget tirsdag.

Sådan lyder analysen fra De Konservatives finansordfører, Rasmus Jarlov.

”Derudover tror jeg overordnet, at de borgerlige partier tabte det nu andet valg i træk, fordi ingen borgerlige partier har en klar nok profil på klimaet, som ellers er vælgernes absolutte topprioritet sammen med sundhedsområdet.”

”Klimakrisen er alvorlig, og den grønne omstilling er vores generations største politiske opgave.”

”Jeg tror ikke, de borgerlige partier får magten, så længe ingen borgerlige partier tager det seriøst, og jeg synes, det er mest oplagt, at Det Konservative Folkeparti griber den bold, da det er naturligt for et konservativt parti at insistere på et godt miljø og passe godt på naturen og kloden.”

”Sådan opfatter vi os selv, men sådan opfatter vælgerne os ikke,” skriver han på Facebook.

Rasmus Jarlov ærgrer sig over De Konservatives valgresultat, hvor partiet efter tidligere at have ligget til klar fremgang i meningsmålingerne gik tilbage fra 12 til 10 mandater.

Han står fast på, at det var korrekt at fastholde en hård kritik af regeringen for håndteringen af minksagen under valgkampen.

Herudover peger Rasmus Jarlov på, at sagerne om K-formand Søren Pape Poulsen kom til at fylde for meget i valgkampen, set med hans øjne.

”Vi skal også have mere politik på programmet.”

”I denne valgkamp har små sager om vores partiformand og vores berettigede angreb på regeringen fyldt for meget, fordi der var for lidt andet på programmet og ikke så meget, fordi sagerne i sig selv var meget store og alvorlige.”

”For det synes jeg virkelig ikke, har været tilfældet,” skriver han.

Den tidligere erhvervsminister blev genvalgt i Københavns Omegns Storkreds med 5216 personlige stemmer, hvilket næsten var en halvering i forhold til hans stemmetal ved valget i 2019.

Det var dog nok til at sikre Rasmus Jarlov De Konservatives eneste mandat i storkredsen.


Mere fra PolicyWatch

Coloplast-formand advarer mod høje lønstigninger

Virksomheder har et ansvar for at være med til at bremse inflationen ved at holde lønstigninger i ro i de kommende overenskomstforhandlinger, mener Lars Rasmussen, der er bestyrelsesformand for både Coloplast og Lundbeck.

Ejendomsbranche: Ny regering vil blive mødt med tre klare ønsker

I de igangværende regeringsforhandlinger forsøger branchetalerøret Ejendomdanmark især at spille ind på tre områder. Øverst står den udskældte lagerskat. Den vil ”smadre en hel branche”, siger adm. direktør Peter Stenholm, der foreslår en alternativ model. Også mindre byrdefulde generationsskifter kæmper han for.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier