PolicyWatch

Enigt Folketing ophæver Messerschmidts immunitet

Med en afstemning i Folketinget er Morten Messerschmidts immunitet ophævet, og retssag mod ham kan begynde.

Sagen mod Morten Messerschmidt kan nu gå om. | Foto: Ida Marie Odgaard

Et enigt Folketing har tirsdag stemt for at ophæve DF-formand Morten Messerschmidts parlamentariske immunitet, så sagen om misbrug af EU-midler kan komme for retten.

104 stemte for, mens ingen stemte imod.

Den såkaldte Meld- og Feld-sag har spøgt i flere år. I august sidste år blev Morten Messerschmidt idømt seks måneders betinget fængsel.

Men sagen skal nu gå om, fordi Morten Messerschmidt klagede over en af sagens dommere. Messerschmidt mente, at dommeren var inhabil, fordi han var kommet med kritiske tilkendegivelser på Facebook om Dansk Folkeparti og Messerschmidt. Landsretten gav Messerschmidt medhold.

Derfor skal sagen nu begynde forfra, og fordi der i mellemtiden har været et folketingsvalg, har Folketinget også været nødt til at stemme om hans parlamentariske immunitet igen.

Mere fra PolicyWatch

Coloplast-formand advarer mod høje lønstigninger

Virksomheder har et ansvar for at være med til at bremse inflationen ved at holde lønstigninger i ro i de kommende overenskomstforhandlinger, mener Lars Rasmussen, der er bestyrelsesformand for både Coloplast og Lundbeck.

Adm. direktør: Ny regering kommer til verden med tre klare ønsker

I de igangværende regeringsforhandlinger forsøger branchetalerøret Ejendomdanmark især at spille ind på tre områder. Øverst står den udskældte lagerskat. Den vil ”smadre en hel branche”, siger adm. direktør Peter Stenholm, der foreslår en alternativ model. Også mindre byrdefulde generationsskifter kæmper han for.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier