Nyvalgt medlem fra Løkkes parti forlader Folketinget

Kristian Klarskov, der blev valgt ind i Folketinget for Lars Løkke Rasmussens parti, er ude igen efter historie i medierne.
Kristian Klarskov har valgt at trække sig fra Folketinget. | Foto: Ida Marie Odgaard
Kristian Klarskov har valgt at trække sig fra Folketinget. | Foto: Ida Marie Odgaard
af ritzau

Folketingsmedlem Kristian Klarskov fra Moderaterne forlader Folketinget, oplyser partiet i en pressemeddelelse. Det sker efter historier om ham i medierne.

”Medlem af Folketinget Kristian Klarskov har efter den seneste tids omtale i medierne valgt at nedlægge sit hverv som folketingsmedlem dags dato.” Det skriver Moderaterne i en pressemeddelelse.

”Kristian Klarskov finder beskrivelserne af hans person urimelige og som en hindring for hans parlamentariske arbejde. Af hensyn til familien ønsker Kristian Klarskov at nedlægge sit hverv som folketingsmedlem,” skriver partiet.

Det er historier i blandt andet Jyllands-Posten, som får Kristian Klarskov til at forlade Moderaterne i Folketinget. Her beskrives det, at Klarskov ikke er den iværksætter, han er blevet beskrevet som af partiet selv.

Til Jyllands-Posten har Klarskov indrømmet, at han ikke kan nævne én eneste succesfuld virksomhed, som han har startet. Det var i et interview tirsdag.

Her udtalte Kristian Klarskov også, at han i de seneste ti år ikke har tjent penge på sine forretninger. Men at han har levet af sin kones penge.

”Når man er iværksætter og forsøger at opstarte en masse ting, så må jeg bare sige, at det går op, og det går ned. Jeg har haft nogle, der er gået ned. Men jeg har ikke brudt loven på nogen måde,” sagde Klarskov til avisen.

Mohammad Rona overtager plads

Han er valgt ind i Nordjyllands Storkreds. Klarskov fik 1772 personlige stemmer. Mohammad Rona, som fik 1062 personlige stemmer, er førstesuppleant. Han bekræfter over for Børsen, at han overtager Klarskovs plads i Folketinget.

”Jeg er chokeret. Lad mig sige det sådan,” siger han til Børsen.

Moderaterne fik et flot valg i partiets første forsøg på at komme i Folketinget. Det blev til 16 mandater. Det gør Moderaterne til Folketingets tredjestørste parti. Kun Socialdemokratiet og Venstre er større.

Tidligere statsminister og eksformand for Venstre Lars Løkke Rasmussen er politisk leder for Moderaterne. I øjeblikket forsøger Løkke at få Moderaterne med i en kommende ny regering.

Ifølge pressemeddelelsen har Kristian Klarskov ikke yderligere kommentarer.

Moderaternes gruppeformand, Henrik Frandsen, tager Klarskovs beslutning til efterretning.

”Vi tager til efterretning, at Kristian har valgt at trække sig. Det har jeg stor respekt for,” siger Henrik Frandsen.

Søren Gade er valgt som midlertidig formand for Folketinget

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også