Københavnsk tegnestue vinder konkurrence om campus ved traditionsrigt radiohus

Frederiksberg Kommune har tildelt Cobe opgaven med at udvikle området bag det knap 100 år gamle radiohus på Rosenørns Allé, der skal rumme et campus med kultur- og musikskole.
Sådan tager Cobes vision om et campus ved det gamle radiohus sig ud. Den oprindelige bygning er opført i 1930'erne og rummer i dag bl.a. en koncertsal. | Foto: PR-visualisering / Cobe
Sådan tager Cobes vision om et campus ved det gamle radiohus sig ud. Den oprindelige bygning er opført i 1930'erne og rummer i dag bl.a. en koncertsal. | Foto: PR-visualisering / Cobe

Arkitektvirksomheden Cobe er netop blevet udpeget som vinder af konkurrencen om udviklingen af området bag det gamle radiohus og tidligere DR-hovedkvarter på Rosenørns Allé på Frederiksberg. Planen inkluderer bl.a. et campus med en kultur- og musikskole. Det skriver Frederiksberg Kommune i en pressemeddelelse.

Mere konkret er der tale om en kultur- og musikskole på ca. 2600 kvm, kollegieboliger på mellem 2500 og 3000 kvm samt en 65 pladser stor parkeringskælder.

”Nu har vi et godt og gennemarbejdet forslag, som vi kan bruge, hvis kommunalbestyrelsen ved de kommende budgetforhandlinger prioriterer at gå videre med planerne for området,” siger borgmester Michael Vindfeldt (S) i meddelelsen.

Lone Loklindt (R), formand for By- og Erhvervsstrategisk Udvalg, sad også i bedømmelsesudvalget, og ifølge hende er visionen i planen ”at skabe en kultur- og musikskole, der løfter hele området med et levende byrum og en ny kulturel og kreativ campus på Frederiksberg.”

Udover København-baserede Cobe deltog Adept, Christensen & Co Arkitekter og Lundgaard & Tranberg Arkitekter i projektkonkurrencen.

Frem mod 2024 vil Cobe i samarbejde med Frederiksberg Kommune færdiggøre udviklingsplanen, og med udgangspunkt i vinderforslaget vil der blive udarbejdet en lokalplan for området.

I det kommunale budget for 2023 er der afsat 4 mio. kr. til videreudvikling af projektet.

Klumme: Grøn omstilling kalder på gennemtænkt arkitektur

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også