Messerschmidt blev først dømt men nu frikendt: Jeg er lettet

Første gang, sagen var for retten, blev Messerschmidt idømt seks måneders betinget fængsel. Nu er han frikendt.
Morten Messerschmidt har aldrig været i tvivl om, at han ville blive frikendt, sagde han efter afgørelsen i Frederiksberg Byret. | Foto: Martin Sylvest
Morten Messerschmidt har aldrig været i tvivl om, at han ville blive frikendt, sagde han efter afgørelsen i Frederiksberg Byret. | Foto: Martin Sylvest
af ritzau

DF-formand Morten Messerschmidt har aldrig været i tvivl om, at han ville blive frikendt i sagen om dokumentfalsk og brug af EU-midler. Det sagde han foran Retten på Frederiksberg, hvor han netop var blevet frikendt i sagen af en enig byret.

”Det betyder rigtig meget, for det er en sag, som har kastet lange skygger over Dansk Folkeparti og mig selvfølgelig som politiker i gennem syv år og et par måneder. Det at kunne lægge det bag sig, er rigtig godt,” sagde Morten Messerschmidt.

Det er anden gang, at sagen er for retten. Første gang blev Morten Messerschmidt idømt seks måneders betinget fængsel, men sagen skulle gå om, da dommeren blev erklæret inhabil, efter at han havde liket et Facebook-opslag, som var kritisk over for Messerschmidt.

Men nu er Dansk Folkepartis formand altså blevet frikendt.

Opslidende forløb

Sagen mod Morten Messerschmidt tager afsæt i et sommergruppemøde, som Dansk Folkeparti afholdt i Skagen i 2015. DF-formanden har været anklaget for dokumentfalsk og svindel med 98.325 kroner i EU-støtte, som skulle gå til en EU-konference.

Spørgsmålet gennem hele retssagen har været, om konferencen i forbindelse med sommergruppemødet overhovedet blev afholdt - som Morten Messerschmidt har fastholdt - eller om pengene blev brugt til at betale for selve sommergruppemødet.

Morten Messerschmidt fortalte til journalister, at han blev rørt, da dommeren læste dommen op, og han beskrev forløbet som hårdt og opslidende.

Sagen er dog ikke nødvendigvis slut endnu, da anklagemyndigheden kan vælge at anke sagen til landsretten.

”Jeg tænker, at det må være træls at gå på arbejde med så mørkt et sind og altid at se glasset som halvt tomt. Sådan er der nogle mennesker, som har det. Jeg ser det som halvt fuldt,” sagde Messerschmidt og påpegede, at det var en enig domsmandsret, som havde frifundet ham.

Anklagemyndigheden vil nu læse dommen og herefter tage stilling til, om den skal ankes.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også