Regeringen ændrer forklaring om afskaffelse af helligdag

Det er ikke kun på grund af krigen, men også på grund af andre ting, at danskerne skal have en helligdag mindre, lyder det nu. Den nye forklaring mødes nu også af kritik.
Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Der er krig i Europa, og vi skal bruge flere penge på forsvaret. Derfor må danskerne vinke farvel til en helligdag.

Sådan lød det længe fra regeringen, senest også hos statsminister Mette Frederiksen (S) i nytårstalen den 1. januar. Men nu ændrer regeringen forklaring.

Det skriver Jyllands-Posten.

Torsdag sagde beskæftigelsesminister Ane Halsbo Jørgensen til Ritzau at:

”hvis vi eksempelvis vil investere pengene i psykiatrien, klima eller forsvaret, er vi også nødt til at skrue på de ting, der får nogle penge ind i kassen. Der er det at arbejde på en helligdag et af bidragene til at kunne alt det, vi gerne vil”.

Senere gentog hun budskabet overfor Jyllands-Posten:

”Det er også et løft af klimainvesteringer, af psykiatri, at vi sender flere penge med, når der kommer flere børn og unge. Og så videre. Og alt det tilsammen kræver, at der kommer nogle penge ind til bordet. Den her helligdag er en af kilderne til at få penge ind til bordet. Vi har sagt, at den bidrager til, at det bliver muligt blandt andet at lave et markant løft af forsvaret tidligere end ellers planlagt,” sagde hun

Siden præsentationen af regeringsgrundlaget har ideen om at afskaffe en helligdag, fx Store Bededag, været mødt af kritik fra flere forskellige kanter. Blandt andet har fagbevægelsen skudt på regeringen for at styre uden om den danske model, mens både biskopper og handlende har protesteret.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også