Pernille Vermund stopper i Folketinget ved næste valg

Pernille Vermund opfordrer Nye Borgerlige til at finde hendes afløser som formand allerede i år.
Pernille Vermund | Foto: Emil Agerskov / Ritzau Scanpix
Pernille Vermund | Foto: Emil Agerskov / Ritzau Scanpix
Af Ritzau

Pernille Vermund stopper i Folketinget, når denne valgperiode udløber.

Det oplyser hun tirsdag på partiets hjemmeside, hvor hun også opfordrer partiet til hurtigst muligt at finde en ny formand. 

”Nu skal flammen bæres videre,” skriver hun og fortsætter: 

”Jeg har derfor meddelt vores medlemmer, vores folketingsgruppe og vores dygtige ansatte, at dette bliver min sidste periode i Folketinget – og at jeg allerede nu vil anbefale Nye Borgerliges medlemmer at vælge den formand, der skal føre partiet videre frem i den valgperiode, der nu for alvor går i gang.”

”Det betyder, at jeg er formand for Nye Borgerlige frem til partiets årsmøde eller ekstraordinære årsmøde, hvis hovedbestyrelsen beslutter at indkalde til et sådant.”

Partiet oplyser, at hovedbestyrelsen mødes næste gang 28. januar. Partiets årsmøde er planlagt til at blive afholdt i efteråret. 

Pernille Vermund har siddet i Folketinget siden 2019, hvor hun førte Nye Borgerlige ind i tinget. 

Partiet opnåede dengang fire mandater. Ved det seneste folketingsvalg 1. november sidste år fik Nye Borgerlige seks mandater, men mistede hurtigt det ene, da Mette Thiesen blev løsgænger. 

Vil ikke gro fast

Pernille Vermund, som tidligere har repræsenteret De Konservative, lagde tidligt vægt på, at hun ikke ville blive siddende i Folketinget for evigt. Hun sagde i 2019, at hun maksimalt regnede med at sidde i to perioder i Folketinget. 

”Dels har jeg det sådan, at jeg tror, at det er ret sundt, at man har en føling med livet uden for Christiansborg,” sagde hun:

”Jeg vil ikke være en af dem, der gror fast, og jeg er egentligt også rigtig glad for min hverdag som arkitekt.”

Nogle uger før folketingsvalget sidste år såede hun over for Ekstra Bladet imidlertid tvivl om, hvorvidt hun kun ville sidde i to valgperioder. 

Men tirsdag vender hun tilbage til sin melding fra 2019, når hun skal uddybe sit farvel.

”Det her skyldes, at jeg fra begyndelsen har sagt, at jeg kommer til at sidde her maksimalt to valgperioder. Jeg ved, at jeg er en fremmed fugl herinde – jeg er arkitekt og har været det hele mit liv,” siger hun.

Fortsætter arbejde

Hun pointerer flere gange, at hun ikke forlader Folketinget straks.

”Jeg sidder stadig i Folketinget og kommer til at arbejde for dem, der har stemt på Nye Borgerlige,” siger Vermund og tilføjer, at hun kommer til at bakke om hvem end, partimedlemmerne vælger som hendes afløser.

”Jeg synes, at alle, der har en lyst til at bære faklen videre og mod på at kæmpe for vores danske værdier, skal melde sig på banen. Så får vi se, hvem der ender som formand.” 

Pernille Vermund sad fra 2009 til 2011 i byrådet i Helsingør Kommune for De Konservative. 

I 2015 stiftede hun Nye Borgerlige sammen med Peter Seier Christensen. Og i 2019 kom hun i Folketinget med 13.391 personlige stemmer i Sydjyllands Storkreds. 

Ved valget i november sidste år øgede hun sit personlige stemmetal til 15.375.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også