Vækstfonden har tabt trecifret millionbeløb på Simple Feast-konkurs

”Det er en del af gamet,” lyder det i Børsen fra midlertidig topchef i statens investeringsfond, der må æde et trecifret milliontab på måltidskasseselskabets konkurs. 
Jacob Hübertz er finansdirektør og midlertidig adm. direktør for Vækstfonden. | Foto: Vækstfonden/pr
Jacob Hübertz er finansdirektør og midlertidig adm. direktør for Vækstfonden. | Foto: Vækstfonden/pr

I september måtte måltidskasseselskabet Simple Feasts stiftere Thomas Ambus og Jacob Nordenhof Jønck indgive en konkursbegæring. Det betyder blandt andet, at statens investeringsfond Vækstfonden, der for lidt under et år siden skød over 100 mio. kr. i selskabet, nu har tabt et trecifret millionbeløb, skriver Børsen

Der er dog ikke noget uldent ved Simple Feasts konkurs, mener finansdirektør og midlertidig adm. direktør i Vækstfonden Jacob Hübertz, der påpeger, at selskabet ”blev ramt af et kapitalmarked, der frøs til is”.

”Det er selvfølgelig ærgerligt, men det er en del af gamet, når man som Vækstfonden investerer risikovilligt,” siger han til Børsen, og fremhæver, at fonden træf den rette beslutning ved at investere i et ”spændende selskab” med ”ambitiøse vækstplaner for at udbrede plantebaseret kost igennem måltidskasser og med potentiale til at blive et globalt fyrtårn.” 

Indtil videre er der indgivet krav for omtrent 154 mio. kr. fra kreditorer, der har penge til gode hos måltidsselskabet, mens en gæld til Simple Feasts amerikanske moderselskab, som endnu ikke har gjort krav, løber op i 375 mio. kr.

Virksomheden, der blev stiftet i 2014, nåede at levere 5,5 mio. plantebaserede måltider inden konkursen og havde både udvidet sin forretning til Sverige og Californien. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også