Prøvesager om minkerstatning er forsinkede

Prøvesager, som skal danne grundlag for minkerstatning, er ifølge medie forsinkede for anden gang.
Foto: Casper Dalhoff/IND
Foto: Casper Dalhoff/IND
AF RITZAU

Prøvesager, som skal danne grundlag for, hvordan der skal gives erstatning til tidligere minkavlere, er forsinket for anden gang. Det oplyser Minksekretariatet til B.T.

”Det har desværre ikke været muligt på grund af sagernes omfang, kompleksitet og hensynet til kalibreringen på tværs af de øvrige prøvesager,” skriver kontorchef i Minksekretariatet, Kirsten Thomsen, i et skriftligt svar til B.T.

En sag er sendt til en tidligere minkavler i Sønderjylland, men de resterende 24 prøvesager forventes at være færdige senest i februar.

Oprindeligt var det forventningen, at de var færdige i påsken 2022. Efterfølgende blev de forsinket til nytår.

Når en prøvesag er sendt til en minkavler, kan både de og Fødevarestyrelsen komme med indsigelser, inden der bliver foretaget en endelig afgørelse. 

Ud over prøvesagerne er der ifølge B.T. 1220 sager. Med aftalen forventes der at blive udbetalt mellem 10,9 og 11,9 milliarder kroner i direkte erstatning til minkavlerne.

Efter planen skal alle minkavlere have deres kompensation udbetalt senest ved udgangen i 2024. Men inden jul advarede Trafikstyrelsen ifølge Jyllands-Posten om, at erstatningerne kunne blive forsinket med op til tre år.

Inden valget lovede Venstre, at partiet ville sørge for, at den oprindelige tidsplan blev overholdt, så alle ifølge B.T. havde fået erstatning i 2024.

Den nye regering har i sit regeringsgrundlag lagt op til, at tempoet skal op i udbetalingen af erstatning.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også