Fødevarestyrelsen kan ikke nå at behandle sager om greenwashing

Forældelsesfristen for klager om greenwashing er to år, men myndighederne kan ikke følge med.
Foto: Miriam Dalsgaard
Foto: Miriam Dalsgaard

I 2020 klagede Martin Collignon flere gange til Fødevarestyrelsen over fødevarevirksomheders klimamarkedsføring, men to af sagerne har nu ligget hos Fødevarestyrelsen så længe, at sagerne med stor sandsynlighed er strafferetligt forældede. Det skriver Børsen. 

Dermed kan der ikke rejses sigtelse mod virksomhederne, selv hvis de har overtrådt loven. Over for avisen kalder Martin Collignon det “brandærgerligt”, at myndighederne ikke når at behandle sagerne inden for fristen. 

“Det er jo et problem for samfundet og ikke kun forbrugerne, at der skal bruges så lang tid på de her sager. Det er sindssygt ærgerligt, når det så ikke engang kan føre til en konsekvens, hvis loven er overtrådt. Men jeg er faktisk ikke synderligt overrasket, desværre,” siger Martin Collignon.

Fødevarestyrelsen oplyser ifølge avisen, at de har 13 uafsluttede sager om greenwashing.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

EU-Parlamentet kan kun vedtage eller forkaste EU-Kommissionens delegerede retsakter, der definerer hvad grøn brint er. En gruppe parlamentarikere kræver nu en forkastelse af retsakterne. (Arkivfoto) | Foto: Frederick Florin/AFP/Ritzau Scanpix

Parlamentarikere stikker kæp i EU’s brintplaner

For abonnenter