Regering vil videreføre løft til uddannelser med 300 millioner kroner

Regeringen vil afsætte penge til et fortsat økonomisk løft af samfundsvidenskab og humaniora
Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
Af Ritzau

Godt og vel 300 millioner.

Det ønsker regeringen at afsætte til det såkaldte taxameterløft af de samfundsvidenskabelige og humanistiske uddannelser.

Dermed vil regeringen videreføre det økonomiske løft til uddannelserne, der blev indført i 2010, og som forskellige regeringer siden hen har holdt fast i.

Ifølge uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund (M) ønsker regeringen at ”stå vagt” om kvaliteten på de danske universiteter.

”Regeringen står bag, at vi samlet set – også selv om vi er i økonomisk pressede tider – står bag fortsat at investere mere i både undervisning og uddannelse.”

Beløbet skal være en del af finansloven for 2023, og regeringen vil hæve beløbet per studenterårsværk med 5600 kroner.

Dermed ender beløbet på knap 37.900 kroner per årsværk og i alt på 304,8 millioner kroner.

Det vil berøre 53.000 studerende på samfundsvidenskab og 28.000 på humaniora.

Der er endnu ikke landet en finanslov for 2023, og ifølge ministeren hænger det sammen med, at der blev afholdt folketingsvalg på samme tidspunkt, som politikerne plejer at lave finansloven.

”Jeg kan godt forstå, at man både blandt de studerende og i hele universitetsverdenen har ventet på det her med spænding,” siger Christina Egelund.

”Det havde været dejligt, hvis det var kommet tidligere, men jeg er helt sikker på, at man bliver glad for – også på universiteterne – at pengene kommer, selv om det er med lidt forsinkelse.”

I forhold til om den ønskede videreførelse af løftet også ender med at komme med i finansloven, siger ministeren blandt andet, at hun har ”svært” ved at forestille sig, at folketingspartier vil ”forringe uddannelseskvaliteten”.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

EU-Kommissionen har fredag officielt kategoriseret Temu som en "meget stor online platform", der dermed skal leve op til en række strammere regler. | Foto: Johanna Geron/Reuters/Ritzau Scanpix

Temu kommer under skrappere EU-regler

For abonnenter