Miljøministeriet finder ny departementschef i Finansministeriet

Annemarie Lauritsen bliver ny departementschef, syv måneder efter at Henrik Studsgaard blev hjemsendt.
Magnus Heunicke har nu ansat en ny departementschef. | Foto: Jonas Olufson
Magnus Heunicke har nu ansat en ny departementschef. | Foto: Jonas Olufson
Ritzau

Annemarie Lauritsen er blevet udpeget som ny departementschef i Miljøministeriet fra 1. april. Det meddeler ministeriet tirsdag på sin hjemmeside.

Hun afløser Christian Vindahl Vind, der har været konstitueret i stillingen siden august sidste år.

Christian Vindahl Vind kom i august sidste år ind som konstitueret på posten, da Miljøministeriets daværende departementschef, Henrik Studsgaard, blev hjemsendt for sin rolle i Minksagen.

”Med ansættelsen af Annemarie Lauritsen som vores nye departementschef i Miljøministeriet får vi en erfaren topleder fra centraladministrationen, der kan fortsætte udviklingen af vores ministerium,” siger miljøminister Magnus Heunicke (S) til hjemmesiden.

”Vi har en stor opgave foran os med at løfte det ambitiøse regeringsgrundlag, når det gælder natur og miljø, biodiversitet, vandmiljø og grundvandsbeskyttelse.”

”Her er Annemarie Lauritsen den helt rette person til at hjælpe mig med at sikre, at vi kommer i mål med den opgave,” siger miljøministeren.

Annemarie Lauritsen kommer fra en stilling som afdelingschef i Finansministeriet, hvor hun har været ansvarlig for udgiftspolitik og offentlige finanser.

Det daværende Miljø- og Fødevareministerium, der havde Henrik Studsgaard som departementschef, var i centrum i Minksagen i 2020.

Den handlede om, at alle mink i Danmark skulle aflives under coronakrisen, selv om der ikke var lovhjemmel til at kræve dette.

Sagen fik blandt andet den konsekvens, at daværende fødevareminister Mogens Jensen (S) måtte gå af.

Henrik Studsgaard blev i november sidste år ansat som direktør for Teknik & Miljø i Esbjerg Kommune.

Jobskiftet betød, at den tjenstlige undersøgelse af den tidligere departementschef i Miljøministeriet blev stoppet, fordi han ikke længere var ansat i staten.

Det følger af almindelige tjenestemandsretlige regler, oplyste Medarbejder- og Kompetencestyrelsen dengang.

/ritzau/ 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

EU-Kommissionen har fredag officielt kategoriseret Temu som en "meget stor online platform", der dermed skal leve op til en række strammere regler. | Foto: Johanna Geron/Reuters/Ritzau Scanpix

Temu kommer under skrappere EU-regler

For abonnenter