Politikere justerer på skatte-overgang for landejendomme

Samlet forligskreds vil udvide overgangsordning for boligejere, hvis landbolig skifter status til ejerbolig.
Skatteminister Jeppe Bruus (S) har præsenteret en ændring af ejendomsskatten på landejendomme. | Foto: Jens Dresling/ritzau Scanpix
Skatteminister Jeppe Bruus (S) har præsenteret en ændring af ejendomsskatten på landejendomme. | Foto: Jens Dresling/ritzau Scanpix
AF RITZAU

En overgangsordning for de borgere, der har en bolig, som skifter skattestatus fra landbrug til ejerbolig, bliver udvidet.

Samtidig skal der også arbejdes med at finde en ny kategori for naturejendomme.

Det har en samlet forligskreds bestående af store dele af Folketinget besluttet onsdag, skriver Skatteministeriet i en pressemeddelelse.

I april oplyste Vurderingsstyrelsen, at 21.000 ejendomme på landet skifter skattemæssig status. Det skyldes en ændring af loven om ejendomsvurdering, som Folketinget vedtog i 2017.

15.000 af de ejendomme skifter kategori fra skov- og landbrug til en almindelig ejerbolig. Det vil oftest være mindre fordelagtigt for ejeren af ejendommen.

Udvidelsen af overgangsordningen betyder, at boligejerne fremover blandt andet kan renovere, bygge til og omlægge jord og fortsat være med i ordningen.

Som udgangspunkt kan man kun ryge ud af overgangsordningen, hvis man sælger jord fra og kommer under to hektar ifølge Skatteministeriet.

”Det betyder, at man eksempelvis i langt højere grad end i dag vil kunne bygge om og sælge jord fra uden at falde ud af overgangsordningen,” siger skatteminister Jeppe Bruus (S) i pressemeddelelsen.

I weekenden sendte 31 af landets borgmestre og Landdistrikternes Fællesråd et brev til skatteminister Jeppe Brus (S), landdistriktsminister Louise Schack Elholm (V), Skatteudvalget og Udvalget for Landdistrikter og Øer.

Her udtrykte borgmestrene bekymring for konsekvenserne af de nye kategoriseringer.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også