Støjberg vil sænke afgiften på generationsskifte

Afgiften for at skifte generation i en virksomhed skal ned på 5 pct., mener lederen af Danmarksdemokraterne.
”Jeg har et blødt punkt for familieejede virksomheder," siger Inger Støjberg i forbindelse med .Danmarksdemokraternes sommergruppemøde. | Foto: Jens Dresling
”Jeg har et blødt punkt for familieejede virksomheder," siger Inger Støjberg i forbindelse med .Danmarksdemokraternes sommergruppemøde. | Foto: Jens Dresling
af ritzau

Danmarksdemokraterne vil sænke generationsskifteskatten fra de nuværende 15 pct. til 5 pct.

Det siger Inger Støjberg i forbindelse med partiets første sommergruppemøde.

”Der er 60.000 familieejede virksomheder i Danmark og ikke mindre end 800.000 danskere, der står op og går på arbejde i en familieejet virksomhed,” siger hun.

”Derfor er det vigtigt, at de familieejede virksomheder har gode betingelser, når de skal skifte generation.”

Udmeldingen er et af fire forslag, Danmarksdemokraterne vil bruge til at skabe bedre vilkår for produktionsdanmark.

De andre tre er et højere kørselsfradrag i yderområder, 500 mio. kr. til erhvervsskoler og et permanent forsknings- og udviklingsbidrag til små og mellemstore virksomheders omstilling.

SVM-regeringen har bebudet at sænke afgiften fra 15 til 10 pct.

”Jeg har et blødt punkt for familieejede virksomheder, og man må bare huske på, at hvis det er svært at lave generationsskifte, kan man ende med at få udenlandske kapitalfonde og meget store virksomheder til at overtage de mindre virksomheder,” siger Inger Støjberg.

Hvad tyder på, at de familieejede virksomheder ikke skulle kunne klare den ved en afgift på 10 pct., som regeringen foreslår?

”Det vil man også kunne med en sats på 10 pct. Men det er alt andet lige nemmere, når det er 5 pct.”, siger Inger Støjberg.

Hun henviser til, at hun i den tidligere Venstre-ledede regering var med til at få sænket arveafgiften til 5 pct., men at det ikke nåede at blive effektueret.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

EU-Kommissionen har fredag officielt kategoriseret Temu som en "meget stor online platform", der dermed skal leve op til en række strammere regler. | Photo: Johanna Geron/Reuters/Ritzau Scanpix

Temu kommer under skrappere EU-regler

For abonnenter