LA stiller regeringen ultimatum om skattelettelser

Alex Vanopslagh gør det klart, at LA ikke vil indgå aftale om skattelettelser, medmindre toptopskat droppes.
Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
af ritzau

Selv om skattelettelser umiddelbart synes passende til Liberal Alliance, sætter partileder Alex Vanopslagh nu stolen for døren om et muligt samarbejde.

Liberal Alliance kommer ikke til at indgå en aftale om skattelettelser med SVM-regeringen, medmindre toptopskatten bliver droppet.

Sådan lyder det fra Alex Vanopslagh i et interview med Berlingske.

”Vi er et parti, der gerne vil være med i aftaler, og for os er det helt afgørende at sænke skatten. Men hvis vi skal indgå en aftale med regeringen, skal den pille toptopskatten af bordet,” siger han til avisen.

Regeringen har i sit regeringsgrundlag allerede skitseret skattelettelser for 5 mia. kr.

Et beløb, der formentlig bliver større, siden det økonomiske råderum er blevet opjusteret med 16 mia. kr.

Samtidig ønsker regeringen at indføre en ny skat – populært kendt som toptopskatten – hvor indtjening over 2,5 mio. kr. beskattes med 5 procentpoint.

Alex Vanopslagh siger, at toptopskatten er en udskamning af mennesker, der tjener mange penge, hvilket er i strid med alt, hvad Liberal Alliance står for.

Samtidig sætter han spørgsmålstegn ved, hvad der skal holde talentfulde mennesker i Danmark, hvis der laves en ”strafskat”.

Skatteminister Jeppe Bruus (S) ærgrer sig over Vanopslaghs melding, som han synes lyder ”meget ultimativ”.

Han opfordrer til, at man går efter at skabe resultater i stedet for at stille den form for krav, siger han til Berlingske.

Dansk Folkeparti (DF) har derimod meldt sig klar til at samarbejde med regeringen om skattelettelser.

Forud for partiets sommergruppemøde lød det fra partiets formand, Morten Messerschmidt, søndag til Berlingske, at DF skal være med i en aftale om skattelettelser i den nye politiske sæson. Selv topskattelettelser, hvilket partiet i mange år ellers har været indædt modstander af.

”Det er ikke hjerteblod for os at sænke topskatten, men det er på ingen måde noget, vi er bange for. Jeg har intet problem med at unde mine politiske kolleger succes, hvis jeg også selv får succes,” sagde Messerschmidt.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også