S-ordfører advarer danskerne mod at arbejde mindre

Det går ud over velfærdsstaten, når danskerne arbejder mindre, end de kan, lyder det fra Christian Rabjerg.
Hvis stadig flere danskere træffer valg om at arbejde mindre, vil vi ikke have råd til at finansiere velfærdssamfundet på sigt, mener Christian Rabjerg Madsen. | Foto: Jens Dresling
Hvis stadig flere danskere træffer valg om at arbejde mindre, vil vi ikke have råd til at finansiere velfærdssamfundet på sigt, mener Christian Rabjerg Madsen. | Foto: Jens Dresling

Socialdemokratiets politiske ordfører, Christian Rabjerg Madsen, langer ud efter danskere, der arbejder mindre, end de kan. Det går ud over velfærdsstaten.

Det siger han i et interview i Jyllands-Posten.

”Hvis tendensen fortsætter, og flere og flere træffer det valg, vil vi simpelthen ikke have råd til at finansiere vores velfærdssamfund på sigt,” siger han til mediet.

Christian Rabjerg Madsen afviser, at det gør borgerne til slaver af staten, men siger det handler om ”pligt og ret i et velfærdssamfund”.

Momentum lavede i januar en analyse af danskernes arbejdstid. Den viste, at den ugentlige arbejdstid per lønmodtager siden 2000 er faldet fra 32,3 timer til 30,7 timer.

Rabjerg Madsen pointerer overfor Jyllands-Posten, at der er masser af historier om mennesker, ”der finder lykken ved at holde op med arbejde”, hvis man bladrer aviserne igennem – selv i hans eget fagblad, Djøfbladet.

Det, mener han, forherliger at være mindre på arbejdsmarkedet, end man er i stand til.

Men det er helt forkert, for netop det undergraver velfærdsstaten, hvor man kan aflevere sine børn i børnehave og komme på sygehuset, hvis man er syg, nævner han som eksempler.

Det er ting, der ikke er råd til, hvis danskerne kollektivt beslutter sig for at arbejde mindre end fuldtid, ifølge den politiske ordfører.

Regeringen vil blandt andet løse problemet med skattelettelser.

Regeringen har i sit regeringsgrundlag skitseret skattelettelser for 5 mia. kr. 

Dog vil Christian Rabjerg Madsen ikke gå nærmere ind i, hvordan problemet med danskernes dalende arbejdstid i sin helhed skal løses.

Han er nemlig ”langt, langt mere optaget af at tale om udfordringer”, siger han til Jyllands-Posten.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også