Bendt Bendsten sætter nu ord på sin exit fra toppolitik

Til Berlingske fortæller han om et arbejdspres så stort, at han flere gange måtte indlægges. 
Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.
Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Den tidligere minister og konservative formand Bendt Bendtsen sætter for første gang ord på, hvorfor han valgte at forlade dansk toppolitik. 

Det gør han til Berlingske, hvor den tidligere formand for Det Konservative Folkeparti fortæller om et arbejdspres, der ifølge politikeren potentielt kunne kostet ham livet, men som han dengang ikke følte, der var plads til at fortælle om i samme grad, som der er i dag, hvor flere toppolitikere er stået frem og har fortalt om stress. 

”Havde jeg været åben om det, da jeg var på i 00’erne, så havde dommen været helt anderledes, end den er i dag. Så ville jeg have været det svage dyr på savannen,” siger Bendt Bendtsen til avisen. 

Han fortæller videre, at hanz hjerte, for at kurere hjerteflimmer, har fået manuelle elektriske stød 50 gange, siden han var 45 år, og at han i de sidste måneder af hans ministertid var indlagt fire-fem gange.

Bendt Bendtsen er i dag bestyrelsesformand i interesseorganisationen, Synergi, ligesom han sidder i bestyrelsen for Lauritzen-Fonden, Kraks Fond og Formue Fyn. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også