16 milliarder fordeles til luftværn og droner i forsvarsdelaftale

Forsvarsforligkredsen har torsdag aften indgået den første delaftale på 16 milliarder under forsvarsforliget.
Forsvarsminister Troels Lund Poulsen samt ordførerne holder pressemøde om første delaftale under forsvarsforliget for 2024-2033. | Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Forsvarsminister Troels Lund Poulsen samt ordførerne holder pressemøde om første delaftale under forsvarsforliget for 2024-2033. | Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
AF RITZAU

Den brede kreds af partier bag forsvarsforliget har torsdag aften indgået den første delaftale i forliget.

Delaftalen præsenteres af forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) og partiernes forsvarsordførere i Forsvarsministeriet.

I alt afsætter delaftalen omkring 16 milliarder kroner ud af den samlede ramme i forsvarsforliget frem mod 2033 på 155 milliarder kroner, fremgår det af aftaletekst.

”Vi begynder at investere i de mange ting, der er brug for i dansk forsvar. Det er investeringer i aktuelle militære kapaciteter, for eksempel anskaffelse af droner,” siger Troels Lund Poulsen på et pressemøde.

”Det er også en fastholdelses- og rekrutteringspakke, så vi kan sikre, at vores medarbejdere har lyst til at være del af Forsvaret i fremtiden.”

Over halvdelen af de 16 milliarder kroner går til militære kapaciteter. Det er eksempelvis anskaffelse af kortrækkende luftværn til hærens brigade samt nærluftforsvarsmissiler til søværnets skibe.

Aftalen er blevet indgået efter et par måneders forsinkelse. Oprindeligt var planen, at den første delaftale skulle være landet i november.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

EU-Kommissionen har fredag officielt kategoriseret Temu som en "meget stor online platform", der dermed skal leve op til en række strammere regler. | Foto: Johanna Geron/Reuters/Ritzau Scanpix

Temu kommer under skrappere EU-regler

For abonnenter