Minister vil sætte skub i dansk droneproduktion under besøg i Ukraine

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen har en række kolleger og 40 danske virksomheder med sig til Ukraine. 
Forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) er i Ukraine fredag. Besøget finder sted efter en nat, hvor russerne har gennemført et stort angreb i Ukraine. (Arkivfoto). | Foto: Jonathan Damslund
Forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) er i Ukraine fredag. Besøget finder sted efter en nat, hvor russerne har gennemført et stort angreb i Ukraine. (Arkivfoto). | Foto: Jonathan Damslund
Ritzau

Det er efter en nat, hvor Rusland har gennemført et storstilet angreb mod Ukraine, at forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) er på besøg i netop Ukraine for blandt andet at sætte skub i dansk droneproduktion i det krigshærgede land.

Med sig til Ukraine har Venstres formand 40 danske virksomheder fra forsvarsindustrien.

Det handler om at optimere ukrainernes elektroniske krigsførelse, lyder det fra Troels Lund Poulsen om det, der nærmest kan betragtes som et erhvervsfremstød.

”Vi er med til at facilitere forhåbentlig bedre mulighed for samarbejde, men også at der er danske virksomheder, der enten etablerer produktion i Ukraine eller gør det i samarbejde med lokale partnere,” siger han.

Tidligere på året udtalte Troels Lund Poulsen, at Ukraine, som for lidt over to år siden blev invaderet af Rusland, har brug for droner på slagmarken. Og at danske virksomheder kunne være behjælpelige på den front.

”Jeg håber, at dette besøg kan bane vejen for, at der er virksomheder, som kommer i mål med nogle af de potentielle samarbejdsaftaler, som jeg ved, at de arbejder på.”

”Det her besøg betyder også, at de kan se, at jeg prioriterer det her spørgsmål som dansk forsvarsminister, og at jeg også kan være med til at åbne nogle døre i forhold til det ukrainske forsvar,” siger Troels Lund Poulsen, som blandt skal mødes med sin ukrainske ministerkollega under besøget.

Hvis alt går efter planen, er det meningen, at danske virksomheder kan komme i gang senere på året.

”Jeg tror, at vi taler om måneder og ikke år. Meget af den knowhow, som vi har fra dansk side, er noget, som man kan gå direkte i gang med at lave sammen med ukrainske partnere,” siger Troels Lund Poulsen.

SF’s formand, Pia Olsen Dyhr, Danmarksdemokraternes formand, Inger Støjberg, Trine Pertou Mach, udenrigsordfører for Enhedslisten, og Socialdemokratiets forsvarsordfører, Simon Kollerup, er også med på turen.

Det er uvist, hvor længe politikerne skal være i Ukraine. Men Forsvarsministeriet oplyser, at de skal være i landet de kommende dage. De er Kyiv-området, tilføjes der.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også