PolicyWatch

DF-formand: Forhippede embedsmænd i EU truer brexit-aftale

EU's embedsmænd er for optagede af at straffe Storbritannien for at forlade fællesskabet, skriver Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, i et nyhedsbrev. Det spænder ben for brexit-forhandlingerne, mener han.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl. | Foto: /ritzau/Carsten Bundgaard

Det er ikke briterne, men EU's embedsmænd, der hænger som dødvægt i forhandlingerne i forhold til at lande en brexit-aftale, inden Storbritannien 29. marts næste år forlader EU.

Det skriver Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, i sit ugentlige nyhedsbrev. Han mener, der er en reel risiko for, at der ikke kommer en aftale inden deadline.

"Hvis man kun følger mediernes dækning, sidder man måske tilbage med et klart indtryk af, at alle problemerne skyldes de umulige briter, som ikke kan finde ud af, hvad de vil. Det er dog langt fra retvisende," skriver DF-formanden.

Ifølge Kristian Thulesen Dahl har den britiske regering "lagt et fornuftigt og realistisk bud på en blødere brexit på bordet."

"Indtil videre er den dog blevet pure afvist af EU’s forhandlere," skriver han og tilføjer:

"En stor del af ansvaret for de indtil videre resultatløse forhandlinger skal derfor rettelig placeres hos embedsmændene i EU-Kommissionen, der virker langt mere forhippede på at straffe briterne og ikke gå på kompromis med nogle af EU’s "hellige" principper. Man vil for alt i verden ikke risikere, at briterne får "for god" en aftale, så andre lande kunne blive fristede til at gå samme vej."

DF-formanden mener, at det er dybt skadeligt for både Storbritannien og EU, hvis det ender uden en aftale. Derfor opfordrer han statsminister Lars Løkke Rasmussen til at bruge dagens statsbesøg fra den franske præsident Emmanuel Macron til at diskutere, hvordan EU og Storbritannien finder hinanden i brexit-forhandlingerne.

Frankrig i fremgang åbner for dansk eksport

Andet halvår i EU fokuserer på tre b’er: Brexit, budget og beskatning

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier