PolicyWatch

Brexit-forhandlere tror på aftale i oktober

Den britiske brexit-minister, Dominic Raab, og EU-Kommissionens chefforhandler om brexit, Michel Barnier, tror på, at en brexit-aftale kan lande midt i oktober.

Dominic Raab (til venstre) og MIchel Barnier (til højre) tror på en brexit-aftale til oktober. | Foto: Virginia Mayo/AP Photo/Ritzau Scanpix

EU-topmødet den 17. og 18. oktober kan meget vel være der, hvor en aftale om briternes udtræden af EU falder på plads.

I hvert fald hvis man skal tro briternes minister for brexit, Dominic Raab, og EU-Kommissionens brexit-forhandler, Michel Barnier, der fredag holdt møde og efterfølgende pressemøde om briternes fremtidige forhold til EU.

"Vi er engageret i forhold til at lande en aftale i forbindelse med topmødet i oktober," lød det ifølge Euractiv.com fra Dominic Raab efter mødet.

Han vil dog ikke sætte odds på, hvor sandsynligt det er med en aftale, da han er en "forhandler og ikke en gambler," som han formulerer det.

Også Michel Barnier tror på, at det er muligt at lande en aftale.

"Jeg er fast besluttet på, at vi vil finde frem til en aftale for en god udtræden, hvilket er meget bedre end det modsatte. Dominic (Raab, red.) og jeg tror på, at det er muligt at nå frem til en aftale i oktober."

For halvanden uge siden var der forlydender om, at en fremtidig Brexit-aftale kunne blive skubbet fra topmødet i midten af oktober til november.

Det var britiske The Telegraph der mente at vide, at en aftale var blevet skubbet fire uger. Det er dog ikke bekræftet, at det skulle være tilfældet.

Mere fra PolicyWatch

Presset jysk havn overtages af kommune

Gældsplagede Hanstholm Havn overgår nu fra at være en selvstyrehavn til en kommunal havn. Ifølge TV Midtvest står kommunen dermed over for et kassetræk til havnen på i alt 175 mio. kr. ved udgangen af 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier