PolicyWatch

Centralbank-medlem: Selvstændig instans i EU skal håndtere hvidvask

Der skal oprettes en selvstændig enhed i EU til at håndtere hvidvask, mener et medlem af Den Europæiske Centralbank, ECB. 

Foto: Arkiv: Polfoto/Michael Probst

Den Europæiske Centralbank, ECB, har bedt EU om at styrke sine hvidvaskregler efter flere sager om hvidvask herunder i Danske Bank. Det er franske Benoit Couré, som er medlem af Den Europæiske Centralbanks ledelse, som mener at EU bør oprette en selvstændig instans, som skal håndtere hvidvasksager.

Det skriver Financial Times fredag.

Han siger også, at centralbanken vil støtte ethvert initiativ, som sikrer en mere harmonisk og koordineret tilgang, som skal sikre beskidte penge fra at komme ind i europæiske banker. Han peger samtidig på, at Europa på det seneste har set sager, som gør det vigtigt at gå videre med det initiativ.

Hvidvasksagerne afslører, at kriminelle har kunnet udnytte svage led i det europæiske banksystem, og har skabt debat i EU, om håndhævelsen fremover skal varetages centralt, skriver Financial Times. I øjeblikket er det stort set et national anliggende, selv om ECB er ansvarlig for overvågningen af de europæiske banker.

/ritzau/FINANS

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier