PolicyWatch

EU-Kommissionen vil styrke fælles indsats mod hvidvask

EU-Kommissionen vil ifølge Financial Times styrke den fælles indsats mod hvidvask og terrorfinansiering. Det skal ske gennem EU’s fælles banktilsyn, hvor Danmark er repræsenteret i ledelsen, men også via den fælleseuropæiske anklagemyndighed, som Danmark ikke er en del af.

EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker. | Foto: Foto: Ritzau Scanpix/AP/Virginia Mayo

Ifølge Financial Times vil formanden for EU-Kommissionen, Jean-Claude Juncker, formentlig på onsdag fortælle, at en af Kommissionens væsentlige prioriteter er en styrket indsats mod hvidvask og terrorfinansiering.

Det skal ske via en styrkelse af det fælleseuropæiske banktilsyn, EBA, og ved at give den endnu ikke fungerende fælleseuropæiske anklagemyndighed, EPPO, mulighed for at foretage strafferetlige undersøgelser på tværs af EU.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Dansk minister vil have mere omfattende krav til soja-dokumentation

Mens EU er på vej om krav om satellit- og GPS-dokumentation på importeret soja at mindske afskovning, er regeringen nu allerede klar til at gå endnu længere. Om få år kan man forhåbentlig også knytte krav til påvirkning af andre økosystemer, siger Lea Wermelin (S) til AgriWatch.

Nye danske gasprojekter gemmer sig under overfladen

Total Energies har allerede annonceret – men udskudt – planer om at udvikle Valdemar Bo Syd og Halfdan Nord. Efter dem ligger også en række andre danske projekter klar i pipelinen, som analysehuset Rystad forventer investeringer i for flere milliarder kroner frem mod 2030.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier