PolicyWatch

Google skal foran EU-Domstolen i sag om datalovgivning

 

Foto: Ritzau Scanpix/Marcio Jose Sanchez

Google vil tirsdag anke en beslutning om at udvide EU's "ret til at blive glemt"-politik til selskabets søgemaskiner i resten af verden.

Det skriver The Wall Street Journal.

Techgiganten vil argumentere for, at udvidelsen vil opfordre lande til at gøre krav på suverænitet uden for landenes egne grænser.

Hvor nationernes lovgivning før kun gjorde sig gældende til og med landets grænser, er grænserne nu mere udviskede. Det gør det svært for techselskaber som Google, Facebook og Microsoft, der forventes at kunne blive ramt af omkostninger i konflikten om, hvem der vil - eller bør - lovgive alt fra ytringsfrihed og privatliv til cyberkriminalitet og skatter.

Det er EU-Domstolen i Luxembourg, der tirsdag skal dømme i den hidtil største sag om, hvor jurisdiktionen starter og slutter, når det kommer til internetdata.

Google vil anke en beslutning fra det franske datatilsyn, CNIL, fra 2015, der kræver, at Google implementerer "retten til at blive glemt" på alle sine sider - uanset hvorfra Google bliver benyttet.

Frankrig mener, at EU's "ret til at blive glemt" vil blive gjort ugyldig, hvis retten forsvinder, når man skjuler sin oprindelige lokation - for eksempel gennem en VPN, mens Google mener, at det franske krav vil gøre det muligt for diktatorer og tyranner at bestemme, hvad folk kan se på internette

Mere fra PolicyWatch

Finanskrisens sidste store opgør slutter med champagne og økonomisk ruin

Den tidligere adm. direktør i Roskilde Bank Niels Valentin Hansen blev torsdag i Højesteret dømt til at betale en erstatning på godt 232 mio. kr. til Finansiel Stabilitet. Statens bank ser næppe nogensinde pengene, men påpeger, at det ikke var det, man gik efter. Frifundne bestyrelsesmedlemmer ånder lettet op.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier