PolicyWatch

Google skal foran EU-Domstolen i sag om datalovgivning

 

Foto: Ritzau Scanpix/Marcio Jose Sanchez

Google vil tirsdag anke en beslutning om at udvide EU's "ret til at blive glemt"-politik til selskabets søgemaskiner i resten af verden.

Det skriver The Wall Street Journal.

Techgiganten vil argumentere for, at udvidelsen vil opfordre lande til at gøre krav på suverænitet uden for landenes egne grænser.

Hvor nationernes lovgivning før kun gjorde sig gældende til og med landets grænser, er grænserne nu mere udviskede. Det gør det svært for techselskaber som Google, Facebook og Microsoft, der forventes at kunne blive ramt af omkostninger i konflikten om, hvem der vil - eller bør - lovgive alt fra ytringsfrihed og privatliv til cyberkriminalitet og skatter.

Det er EU-Domstolen i Luxembourg, der tirsdag skal dømme i den hidtil største sag om, hvor jurisdiktionen starter og slutter, når det kommer til internetdata.

Google vil anke en beslutning fra det franske datatilsyn, CNIL, fra 2015, der kræver, at Google implementerer "retten til at blive glemt" på alle sine sider - uanset hvorfra Google bliver benyttet.

Frankrig mener, at EU's "ret til at blive glemt" vil blive gjort ugyldig, hvis retten forsvinder, når man skjuler sin oprindelige lokation - for eksempel gennem en VPN, mens Google mener, at det franske krav vil gøre det muligt for diktatorer og tyranner at bestemme, hvad folk kan se på internette

Mere fra PolicyWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det ”mirakler” at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier