PolicyWatch

EU og USA nærmer sig hinanden efter handelsstrid

Der var positive signaler fra begge sider, da EU's handelskommissær og USA's handelsrepræsentant mandag mødtes for første gang, siden Trump i juli droppede at indføre højere told på europæiske biler.

EU's handelskommissær Cecilia Malmström. | Foto: Ritzau Scanpix

En aftale mellem USA's præsident Donald Trump og EU-Kommissionens formand Jean-Claude Juncker i juli satte en foreløbig stopper for en potentiel handelskrig mellem USA og EU.

Mandag mødtes USA's handelsrepræsentant Robert Lighthizer så med EU's handelskommissær Cecilia Malmström for første gang siden aftalen for to måneder siden.

Robert Lighthizers kontor beskriver forhandlingerne som konstruktive og fortæller, at eksperter fra begge sider vil mødes i oktober for at se på, hvilke handelshindringer, blandt andet inden for told, der kan fjernes. Repræsentanter vil mødes igen i november for at nå konkrete resultater.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

”Vi håber særligt på hurtige resultater inden for tekniske handelsbarrierer,” lyder det fra Robert Lighthizer i en meddelelse.

Trump gik i juli med til at afholde sig fra at påføre europæiske biler højere told, og han diskuterede også mulighederne for at fjerne afgifter på varer uden for bilindustrien med Jean-Claude Juncker.

En arbejdsgruppe, der ledes af Robert Lighthizer og Cecilia Malmström, skal nu blandt andet komme med bud på, hvordan handelstarifferne mellem USA og Europa kan sænkes og hvordan USA kan styrke sin eksport af Naturgas. Arbejdsgruppen skal også komme op med forslag til reformer af Verdenshandelsorganisationen, WTO.

”Vi diskuterede, hvordan vi kommer videre og får identificeret vores prioriteter på begge sider, og hvordan vi når konkrete resultater på kort- og mellemlangt sigt,” lyder det fra Cecilia Malmström i en udtalelse.

Robert Lighthizer og Cecilia Malmström mødes igen i slutningen af september.

Mere fra PolicyWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier