PolicyWatch

EU-Kommissionen: Storbritannien skylder 2,7 milliarder euro

Storbritannien mangler at stille toldafgifter for cirka 20 milliarder kroner til rådighed til EU-budgettet.

EU-budgettet mangler 2,7 milliarder euro - svarende til cirka 20 milliarder kroner - fordi Storbritannien efter sigende har ignoreret fusk ved import af kinesiske varer. 

Derfor giver EU-Kommissionen nu Storbritannien to måneder til at stille de manglende milliarder til rådighed til EU-budgettet.

Det meddeler EU-Kommissionen.

Hvis ikke Storbritannien reagerer inden for den opstillede tidsramme, kan EU-Kommissionen indbringe sagen for EU-Domstolen.

Ifølge kommissionen har importører mellem 2011 og 2017 svindlet i stor stil, når de har importeret varer, særligt fra Kina, via britiske havne. Det har resulteret i de manglende toldafgifter, som mangler i EU's budget.

Det er kommissionens andet skridt i en formel traktatbrudsprocedure mod Storbritannien. 

Første skridt blev taget i marts, efter at EU's antisvindelenhed, Olaf, fastslog, at der var blevet svindlet i forbindelse med import af varer til Storbritannien.

Mere fra PolicyWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det ”mirakler” at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier