PolicyWatch

Merkel: Tiden løber ud for en brexit-aftale

Den tyske kansler mener, at det ser sværere ud at nå en aftale med Storbritannien om det kommende brexit.

Ifølge den tyske kansler Angela Merkel er "tiden ved at løbe ud" for en brexit-aftale. | Foto: Fabrizio Bensch/Ritzau Scanpix

En aftale mellem EU og Storbritannien om sidstnævntes udtræden af unionen ser ud til langt fra at køre på skinner.

Søndag aften brød forhandlingerne angiveligt sammen, og det står dermed hen i det uvisse, om forhandlerne fra EU og Storbritannien kan blive enige om en aftale, når EU's stats og regeringschefer samles til topmøde i Bruxelles onsdag aften.

Senest har den tyske kansler Angela Merkel mandag eftermiddag i Berlin udtalt sig om det forestående brexit:

"Tiden er ved at løbe ud," lyder det fra Merkel ifølge Bloomberg.

"Vi var meget forhåbningsfulde om, at vi kunne få det klaret, men det er begyndt at se sværere ud. Især i forhold til spørgsmålet om Irland og Nordirland," siger Angela Merkel.

Kansleren henviser til, at den største knast i brexit-forhandlingern drejer sig om, hvorvidt der skal være en grænse mellem Irland og Nordirland. Det kræver EU for at Nordirland stadig kan være med i EU's toldunion, men kravet bliver pure afvist fra britisk side.

Forhandlinger sat på pause

Søndag kunne Politico berette, at der var ved at falde en aftale på plads mellem EU og Storbritannien, men det blev senere afvist af EU's chefforhandler Michel Barnier.

Nu er forhandlingerne angiveligt sat på pause, indtil tirsdag. Financial Times skriver, at mediet har talt med en diplomat i EU-systemet, som siger, at briterne nu får en tænkepause på 24 timer.

"Vi har besluttet os for at lade en dag gå og se, hvad der sker i London," siger kilden til mediet.

Mandag klokken 16.30 dansk tid skal den britiske premierminister Theresa May orientere det britiske parlament om, hvordan det går med brexit-forhandlingerne.

Briterne forlader EU den 29. marts 2019. Hvis der ikke lander en aftale inden, så vil Storbritannien ryge ud af unionen fra den ene dag til den anden, hvilket forventes at skade både økonomien og erhvervslivet i både det resterende EU og i det britiske kongedømme.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier