PolicyWatch

Kommuner tidobler sænkning af skat på mursten

Mens personskatterne samlet set stiger, viser kommunernes budgetter for 2019, at de tilsammen barberer næsten ti gange så meget af den særlige dækningsafgift som ved budgetterne for et år siden. Særligt tre kommuner beskærer den lokale skat på erhvervsejendomme.

Næstved er blandt de otte kommuner, der fra 2019 opkræver mindre i skat på erhvervsejendomme, den såkaldte dækningsafgift. | Foto: Ritzau Scanpix/Søren Steffen.

85,5 mio. kroner bliver dækningsafgiften, den lokale skat på erhvervsbygninger, lettet fra nytår. Det viser den officielle opgørelse fra Økonomi- og Indenrigsministeret, suppleret med beregninger, som EjendomsWatch har fået af ministeriet.

Dermed er lettelsen omtrent ti gange så stor som den tilsvarende lempelse i 2018-budgetterne, der blev vedtaget sidste efterår. Mangedoblingen kan - som tidligere beskrevet af EjendomsWatch - hænge sammen med, at statens præmie til kommuner, der sænker lokale skatter, sidste år var målrettet personskatten. I år har præmien igen været "valgfri" og altså både omfattet lavere personskat, grundskyld og dækningsafgift. 

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

DI bifalder ny finanslovsaftale uden flyafgift

Hos DI Transport er direktør Michael Svane glad for, at en flyafgift ikke fandt vej til ny finanslov. Organisationen mener dog, at andre elementer i delaftale giver en "startbane" for grøn omstilling af luftfarten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier