PolicyWatch

Kommuner tidobler sænkning af skat på mursten

Mens personskatterne samlet set stiger, viser kommunernes budgetter for 2019, at de tilsammen barberer næsten ti gange så meget af den særlige dækningsafgift som ved budgetterne for et år siden. Særligt tre kommuner beskærer den lokale skat på erhvervsejendomme.

Næstved er blandt de otte kommuner, der fra 2019 opkræver mindre i skat på erhvervsejendomme, den såkaldte dækningsafgift. | Foto: Ritzau Scanpix/Søren Steffen.

85,5 mio. kroner bliver dækningsafgiften, den lokale skat på erhvervsbygninger, lettet fra nytår. Det viser den officielle opgørelse fra Økonomi- og Indenrigsministeret, suppleret med beregninger, som EjendomsWatch har fået af ministeriet.

Dermed er lettelsen omtrent ti gange så stor som den tilsvarende lempelse i 2018-budgetterne, der blev vedtaget sidste efterår. Mangedoblingen kan - som tidligere beskrevet af EjendomsWatch - hænge sammen med, at statens præmie til kommuner, der sænker lokale skatter, sidste år var målrettet personskatten. I år har præmien igen været "valgfri" og altså både omfattet lavere personskat, grundskyld og dækningsafgift. 

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Midtjylland åbner hospitaler for at fastholde spin-outs

Region Midtjylland inviterer life science-virksomheder ind på regionens hospitaler for at afprøve produkter og ideer i en tidlig fase. Det sker især for at fastholde de mange spin-outs fra Aarhus Universitet, som ellers ofte etablerer sig uden for regionen.

Kollerup om konkurrencerapport: "Alarmerende læsning"

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har selv bestilt den rapport om konkurrencen i banksektoren, som han nu kalder alarmerende læsning. Hvad der skal ske på området, har han ikke umiddelbart noget svar på, oplyser han i et skriftligt svar.

Finansforbundet afviser kritik af høje lønninger i bankverdenen

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen påpeger i ny rapport, at bankbranchen er i top, hvad angår andelen af lønnen, der ikke kan forklares med uddannelse eller erfaring. Det kan være indikation på ineffektiv konkurrence, mener styrelsen. Finansforbundet er uenig i påstanden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier