PolicyWatch

Jeppe Kofod om milliardsvindel: Europas politikere skal vågne op

Jeppe Kofod, der er i EU-Parlamentets skattesnydsudvalg, vil tage nye oplysninger om udbytteskandalen op.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Det er udtryk for en "helt uhørt grad af griskhed", at spekulanter har svindlet med udbytteskat for anslået 410 milliarder kroner i flere europæiske lande.

Det mener Jeppe Kofod, der er gruppeformand for Socialdemokratiet i Europa-Parlamentet.

"Det her er helt grotesk, og det er decideret tyveri af befolkningens penge. Det er tyveri af mennesker, der har betalt skattekroner, som skulle være gået til velfærd - hospitaler, børnehaver og skoler," siger han.

"Det er så nederdrægtigt, og det er på tide, at Europas politikere vågner op og får stoppet den slags svindel."

Svindlen er udført af et netværk af internationale finansfolk og involverer en række af verdens allerstørste banker.

Det afslører flere nøglemedlemmer af netværket samt omkring 180.000 siders hemmeligt efterforskningsmateriale fra tysk politi, som DR og Politiken er i besiddelse af.

"Vi kan se, at der er store europæiske banker og advokater, der er involveret i det her kæmpe svindelnummer. Det har nogle af bankerne tilsyneladende gjort relativt velvilligt," siger Jeppe Kofod.

Ifølge DR og Politiken er offentlige kasser i ni lande i Europa tømt for anslået 410 milliarder kroner.

Jeppe Kofod er rapporteur for Europa-Parlamentets Særlige Skattesnydsudvalg og leder dermed arbejdet i særudvalget. Han er torsdag morgen ved at skrive udkastet til udvalgets slutbetænkning.

På baggrund af de nye oplysninger, som DR og Politiken torsdag kan afsløre, vil Jeppe Kofod tage udbytteskandalen op i udvalget.

"Jeg foreslår, at vi laver en offentlig høring, hvor vi sætter spot på, hvad der er foregået, og hvordan det kan foregå, at der kan stjæles så mange af borgernes velfærdskroner."

"Også hvordan myndigheder bedre kan arbejde sammen om at stoppe det her. Og hvordan man kan stille dem, der er ansvarlige for det, til ansvar - ikke bare personerne, men også bankerne," siger politikeren.

Mere fra PolicyWatch

K-ordfører: Regeringen har spildt tiden med nu skrottet lovforslag

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er blevet bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, at lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier