PolicyWatch

Singapore og EU underskriver stor frihandelsaftale

EU og Singapore har indgået en ny frihandelsaftale. Det er en milepæl, siger EU's kommissær for handel.

Foto: AP Photo/Jean-Francois Badias/Ritzau Scanpix

"Handelsaftalen åbner nye muligheder for europæiske producenter, arbejdere, landmænd og forbrugere," siger EU-kommissionsformand Jean-Claude Juncker.

Singapore er nummer 14 på en liste over EU's største handelspartnere målt på varehandel. Knap 400 milliarder danske kroner var handlen i varer mellem EU-lande og Singapore sidste år. Flere end 10.000 europæiske virksomheder er repræsenteret i Singapore.

Frihandelsaftalen bliver underskrevet i forbindelse med et topmøde mellem Europa og Asien, hvor de to verdensdele understreger vigtigheden af internationalt samarbejde og indirekte kritiserer USA's protektionisme.

EU's kommissær for handel, Cecilia Malmström, hæfter sig ved, at aftalen kan blive den første af flere med lande fra Sammenslutningen af Sydøstasiatiske Nationer (Asean).

"Denne aftale med Singapore, som er vores største handelspartner i regionen, er endnu en milepæl for EU. Som den første af sin art mellem EU og Asean vil den skabe nye og store muligheder for vores eksportører," siger Malmström.

Aftalen mangler Europa-Parlamentets accept, og den skal godkendes af alle medlemslande. Det afgjorde EU-Domstolen sidste år.

For to år siden bremsede Belgien i en periode for en handelsaftale med Canada, da den fransktalende provins Vallonien blokerede den. Med aftalen "fjernes stort set alle resterende" toldsatser i løbet af fem år, oplyser kommissionen.

Aftalen omfatter også betingelser for bæredygtig udvikling, arbejdsregler, sikkerhed, miljø og forbrugerbeskyttelse.

Trumps toldmur får Europa og Asien til at bygge broer

EU's handelskommissær: Vi er tæt på Mercosur-aftale

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier