PolicyWatch

Løkke klæder erhvervslivet på til mulig hård brexit

EU og Storbritannien forhandler fortsat om briternes farvel til EU. Briterne udtræder 29. marts 2019.

Lars Løkke Rasmussen.

Forhandlingerne om briternes farvel til EU er inde i slutfasen. 

Derfor inviterer statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) erhvervslivet, interesseorganisationer og arbejdsmarkedets parter til brexitmøde på Marienborg fredag.

Løkke vil komme med en status på forhandlingerne mellem EU og Storbritannien, og han vil give en orientering om, hvad der sker, hvis der ikke bliver indgået en aftale med briterne. De træder efter planen ud af EU 29. marts 2019.

"Vores topprioritet er at få indgået en god og robust aftale mellem EU og Storbritannien. Men det ligger desværre ikke på den flade hånd." 

"Der er fortsat uenighed om centrale ting, særligt angående grænsen mellem Irland og Nordirland. Vi kan ikke ignorere den overhængende risiko for, at der ikke bliver en aftale," siger Løkke i en skriftlig kommentar.

"Danmark skal være bedst muligt rustet, uanset udfaldet. Storbritannien er vores fjerdestørste eksportmarked, og 53.000 danske job er knyttet til den eksport."

"Derfor har regeringen arbejdet intenst på at være klar til så vidt muligt at afbøde og håndtere de alvorlige konsekvenser, som vi står med, hvis ikke der bliver indgået en aftale," siger Løkke. 

Han vil med mødet blandt andet undgå, at Danmark "står handlingslammet tilbage, hvis det ender med en hård brexit".

I sit finanslovsudspil for 2019 har regeringen afsat 700 millioner kroner fra reserverne til de potentielle problemer, der kan opstå, hvis brexit ender uden en aftale.

"Vi har en pulje nede i reserverne på 700 millioner kroner til at imødegå de problemer, der kommer, hvis brexit ender med, at der ikke kommer nogen aftale, eller hvor Storbritannien ikke lever op til dets forpligtelser," sagde finansminister Kristian Jensen (V) i august ifølge medierne policywatch.dk og finans.dk.

/ritzau/

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier