PolicyWatch

Europa-Parlamentet vedtager forslag om crowdfunding

Økonomiudvalget i Europa-Parlamentet er blevet enigt om forslag til, hvordan fremtidige crowdfunding-regler skal se ud. Dansk Crowdfunding Forening er glad for, at markedet bliver harmoniseret.

Foto: /ritzau/AP/Markus Schreiber

BRUXELLES

Nye, fælleseuropæiske regler for crowdfunding er kommet et skridt nærmere, efter økonomiudvalget i Europa-Parlamentet er nået til enighed om, hvordan det mener, at en kommende lovgivning skal se ud.

Det skriver parlamentet i en pressemeddelelse.

Udvalget stemte om forslaget mandag, og næste skridt er, at parlamentets repræsentant skal mødes med repræsentanter for EU-Kommissionen og EU's ministerråd for at forhandle den endelige tekst på plads.

Forslaget har til formål at sikre ensartede regler for crowdfunding i hele EU, så det er muligt at rejse penge på tværs af landegrænser.

Ifølge Europa-Parlamentets udspil skal der være en grænse på 8 mio. euro for et enkelt crowdfundingudbud, og det stiller også en række krav til, hvilke informationer der skal være tilgængelige for potentielle investorer.

I det originale udspil fra EU-Kommissionen var der lagt op til, at EU-agenturet ESMA skulle have ansvaret for tilsynet med crowdfundingplatforme, men står det til Europa-Parlamentet, bliver det i stedet de lokale finanstilsyn, som får det primære ansvar.

Dansk Crowdfunding Forening har tidligere på året afgivet et høringssvar til EU-Kommissionen om loven, og i et indlæg på sin hjemmeside byder foreningen lovforslaget velkommen:

"DCF er overordnet tilfredse med, at man fra EU’s side vil harmonisere crowdfundingmarkedet, så vi undgår særlovgivning i enkelte medlemslande der besværliggør grænseoverskridende aktivitet. Det skal være muligt for kapitalsøgende virksomheder samt crowdfundingplatforme at søge finansiering og opererer på tværs af Europa," står der.

Foreningen skriver i øvrigt, at man hellere ser, at de lokale myndigheder have tilsyn, end at ESMA får ansvaret.

Mere fra PolicyWatch

Midtjylland åbner hospitaler for at fastholde spin-outs

Region Midtjylland inviterer life science-virksomheder ind på regionens hospitaler for at afprøve produkter og ideer i en tidlig fase. Det sker især for at fastholde de mange spin-outs fra Aarhus Universitet, som ellers ofte etablerer sig uden for regionen.

Kollerup om konkurrencerapport: "Alarmerende læsning"

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har selv bestilt den rapport om konkurrencen i banksektoren, som han nu kalder alarmerende læsning. Hvad der skal ske på området, har han ikke umiddelbart noget svar på, oplyser han i et skriftligt svar.

Finansforbundet afviser kritik af høje lønninger i bankverdenen

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen påpeger i ny rapport, at bankbranchen er i top, hvad angår andelen af lønnen, der ikke kan forklares med uddannelse eller erfaring. Det kan være indikation på ineffektiv konkurrence, mener styrelsen. Finansforbundet er uenig i påstanden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier