Europa-Parlamentet vedtager forslag om crowdfunding

Økonomiudvalget i Europa-Parlamentet er blevet enigt om forslag til, hvordan fremtidige crowdfunding-regler skal se ud. Dansk Crowdfunding Forening er glad for, at markedet bliver harmoniseret.
Foto: /ritzau/AP/Markus Schreiber
Foto: /ritzau/AP/Markus Schreiber

BRUXELLES

Nye, fælleseuropæiske regler for crowdfunding er kommet et skridt nærmere, efter økonomiudvalget i Europa-Parlamentet er nået til enighed om, hvordan det mener, at en kommende lovgivning skal se ud.

Det skriver parlamentet i en pressemeddelelse.

Udvalget stemte om forslaget mandag, og næste skridt er, at parlamentets repræsentant skal mødes med repræsentanter for EU-Kommissionen og EU's ministerråd for at forhandle den endelige tekst på plads.

Forslaget har til formål at sikre ensartede regler for crowdfunding i hele EU, så det er muligt at rejse penge på tværs af landegrænser.

Ifølge Europa-Parlamentets udspil skal der være en grænse på 8 mio. euro for et enkelt crowdfundingudbud, og det stiller også en række krav til, hvilke informationer der skal være tilgængelige for potentielle investorer.

I det originale udspil fra EU-Kommissionen var der lagt op til, at EU-agenturet ESMA skulle have ansvaret for tilsynet med crowdfundingplatforme, men står det til Europa-Parlamentet, bliver det i stedet de lokale finanstilsyn, som får det primære ansvar.

Dansk Crowdfunding Forening har tidligere på året afgivet et høringssvar til EU-Kommissionen om loven, og i et indlæg på sin hjemmeside byder foreningen lovforslaget velkommen:

"DCF er overordnet tilfredse med, at man fra EU’s side vil harmonisere crowdfundingmarkedet, så vi undgår særlovgivning i enkelte medlemslande der besværliggør grænseoverskridende aktivitet. Det skal være muligt for kapitalsøgende virksomheder samt crowdfundingplatforme at søge finansiering og opererer på tværs af Europa," står der.

Foreningen skriver i øvrigt, at man hellere ser, at de lokale myndigheder have tilsyn, end at ESMA får ansvaret.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også